IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija hapsi aktiviste “Pravda za Davida”, tvrde nisu uhapsili Dragičevića!? GDJE JE ONDA DAVOR…

PREKO 10 članova Pokreta “Pravda za Davida” privedeno je u nedjelju naveče prilikom nastavka okupljanja velikog broja građana na Trgu Krajine, kada su se vratili sa protestne šetnje kroz širi centar grada…

Banja Luka: BiH, Vijesti… ponedeljak, 31.12. 2018. 08: 59…  Policija hapsi aktiviste “Pravda za Davida”, tvrde nisu uhapsili Dragičevića!? GDJE JE ONDA DAVOR…

DAKLE Oko 22.20 na Trg Krajine su stigli pripadnici specijalne jedinice MUP -a RS.Megafonom su se obratili okupljenima:“Skup je bio dozvoljen do 20.00 časova, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbjednosti. Ako ne postupi-te tako bit će upotrebljena zakonska sredstva”, rekao je policajac preko me-gafona.

Davor Dragičević je pozvao građane da odu kući kako bi nešto pojeli i da se mogu vratiti ukoliko žele. On je najavio da će ostati na Trgu Krajine. Kada su Banjalučani rekli da ga neće napustiti, poručio je svima koji mogu i žele da donesu hranu i tople napitke okupljenima.

alt

Jake policijske snage potom potisnule građane s Trga Krajine prema Parku Petra Kočića. Policijski komandir je naredio: Kreni ravno preko ulice i hva-taj sve živo! – a potom je uslijedio policijski stampedo.

U opštoj gužvi uhapšeno je i privedeno najmanje deset aktivista Pravde za Davida, a Davor Dragičević i manja grupa su uspjeli da izbjegnu hapšenje.

Čitaj još:   VRANJEŠ, POKAZAO ZUBE: Poslao video- poruku a riječi u pozadini ŠOKIRALE SVE (video)
alt

U međuvremenu, sa Trga Krajine ponovo je uklonjeno Davidovo srce.

Nedugo nakon toga, oko 22.30 policija je privela i Danielu Dacu Ratešić, koja se nalazila s društvom u lokalu u blizini trga.

Prema našim saznanjima, uhapšenima je uskraćena advokatska pomoć, a advokat Milan Malešević vraćen je iz Policijske uprave Banjaluka, nakon što je pokušao da stupi u kontakt sa nekima od privedenih članova Pravde za Davida.

Kasno večeras Policijska uprava Banjaluka oglasila se saopštenjem u kome je potvrđeno da je uhapšeno više lica, i navedeno da davor Dragičević nije uhapšen.

– Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela, kaže se u saopštenju.

alt

Policija tvrdi da “organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza pr-opisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Кrajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu”.

Pozivu pravde za Davida na okupljanje u Banjaluci se odazvao veliki broj građana, a ono je rezultiralo masovnom šetnjom kroz centar Banjaluke i otkazivanjem koncerta Harisa Džinovića.

Čitaj još:   JAPAN, O NAPADIMA NA TANKERE: Optužbe Vašingtona, protiv Irana nisu ubjedljive...

(iBalkan.net/ Istinito)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši