IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija raspisala potjernicu za Davorom Dragičevićem i četiri druge osobe!

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti… ponedeljak, 31.12. 2018. 12: 59…Policija raspisala potjernicu za Davorom Dragičevićem i četiri druge osobe!

Banjalučka policija potvrdila je danas da, nakon sinoćnjih događaja u Banjoj Luci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinil krivična djela i prekršaje.

Fena saznaje da su u pitanju Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Aleksandar Gluvić (1997.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.)

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopćeno je iz Policijske upr-ave Banja Luka.

Policijski službenici će, kako se dodaje, preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Čitaj još:   MAKRON SE OBRATIO, FRANCUZIMA: Naći ćemo izlaz iz krize, povećavam minimalac!!! (VIDEO)

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa “Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

(iBalkan.net / FENA)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši