Policija raspisala potjernicu za Davorom Dragičevićem i četiri druge osobe!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti… ponedeljak, 31.12. 2018. 12: 59…Policija raspisala potjernicu za Davorom Dragičevićem i četiri druge osobe!

Banjalučka policija potvrdila je danas da, nakon sinoćnjih događaja u Banjoj Luci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinil krivična djela i prekršaje.

Fena saznaje da su u pitanju Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Aleksandar Gluvić (1997.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.)

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopćeno je iz Policijske upr-ave Banja Luka.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. novembar 2018. godine

Policijski službenici će, kako se dodaje, preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa “Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

(iBalkan.net / FENA)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši