IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIDNAPOVAO GA REŽIM RS: “Ne bi Davor nestao i ostavio ljude na trgu”…

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, je još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima nestao u noći 30. decembra tokom protesta grupe Pravda za Davida u Banjaluci…

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti, petak, 04.01. 2018. 05: 09..  KIDNAPOVAO GA REŽIM RS: “Ne bi Davor nestao i ostavio ljude na trgu”…

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, je još uvijek pod nera-zjašnjenim okolnostima nestao u noći 30. decembra tokom protesta grupe Pravda za Davida u Banjaluci.

Već četvrti dan niko ne zna šta se te noći desilo sa Davorom Dragičevićem. On je posljednji put viđen oko 23 sata blizu džamije Ferhadija, kada je policija tjerala građane s Trga Krajine poslije skupa “Pravda za Davida”.

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, izjavila je da ne zna gdje se nalazi Davor Dragičević.

“O Davoru ništa ne znam. Davora policija traži. Kome da prijavim njegov nestanak? Prijavila sam i Davidov nestanak, pa ga nisu našli. Neka policija pogleda kod sebe, tamo je i David bio”, kazala je Radanović.

Muriz Memić,otac nastradalog mladića Dženana Memića, koji se posljednjih mjeseci aktivno susretao sa Davorom Dragičevićem, kaže da ne vjeruje da bi Davor tek tako otišao i napustio članove grupe Pravda za Davida tokom protesta.

Čitaj još:   DRAMATIČNI PRIZORI IZ SPLITA: Gusti dim među kućama, vatrogasci se satima boriti protiv stihije i s buktinjom... (foto)

“Čuo sam se sa Sofijom, sa Mišom, ni oni ne znaju niša. Katastrofa. šta se moglo desiti? Ne vjerujem da bi Davor tek tako otišao da se nikome ne javi. Ne bi Davor nestao i ostavio ljude na trgu”, kazao je Memić.

O cijelom slučaju nestanka Davora Dragičevića još se nije oglasio ni njegov advokat Ifet Feraget koji je van države.

“Ne znam, ne ide mi u glavu da bi Davor to uradio, da on nestane, a da ljudi ostanu na trgu. Nije bilo razloga da bježi. Dobro je sinoć Suzana rekla, ljudi, vratimo se na početak, šta je sa Davidom? Evo sad nema ni Davora. Bojim se da nije isti scenario. Pričao sam sa čovjekom, znam, nikada ne bi ni pomislio da ostavi ove ljude. Zašto bi bježao, kakav državni udar, nigdje veze”, kazao je Memić.

Iako je te noći prvobitno objavljeno informacija da je Davor ponovo uhapšen, iz Ministarstva unutrašnjih…

Čitaj još:   TUGA I TRAGEDIJA U BOSNI: Pjevač ENES Begović, skrhan od bola za SINOM ARMINOM- Izdahnuo mu na rukama... (foto)

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši