BiH

HLADNOĆA OKOVALA BIH: IZDATA UPOZORENJA, Nove snježne padavine, temp. i do – 15 C…

Puhaće jak,u planinskim predjelima olujni, sjeverni i sjeverozapadni vjetar i stvaranje snježnih nanosa, dodaje se u upozorenju iz BIHAMK- a.

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti, subota, 05.01. 2018. 07:19… HLADNOĆA OKOVALA BIH: IZDATA UPOZORENJA, Nove snježne padavine, temp. i do – 15 C…

Federalni hidrometeorološki zavod BiH u Sarajevu naveo je da od danas važi upozorenje na snježne padavine i povećanje snježnog pokrivača. 

Danas po podne i uveče na sjeveru BiH se očekuje 5 do 10 centimetara novog snIJega. Tokom noći ka nedelji i u nedelju u ostalim krajevima, biće oko 10 cm novog snijega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predjelima lokalno i više. 

subota 05.01.2019.
Biometeorološke prilike su loše. Padavine i dodatni pad temperatura u cijel-oj zemlji, izraženije u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika i meteoro-pata uzrokovaće pojačane tegobe. Neophodno je posvetiti maksimalnu paž-nju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. U Hercegovini nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz sjeverno struja-nje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -17; Bjelašnica -16; Bugojno, Ivan Sedlo -13; Sarajevo -12; Srebrenica -11; Doboj -8; Bijeljina, Livno, Tuzla -7; Grude, Sanski Most, Široki Brijeg -6; Banja Luka, Bihać, Prijedor -5; Grada-čac -4; Brčko, Trebinje -3; Neum 0; Mostar 1°C.

Danas ujutru biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem, a naoblač-enje sa snegom, koje će tokom jutra i prepodneva zahvatiti severne krajeve, tokom dana proširiće se na celu zemlju. Više padavina se očekuje uveče i to-kom noći kada će doći do povečanja visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca odvija po mokrom i mje-stimično klizavom kolovozu. Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otež-ano i usporeno je saobraćanje na sljedećim dionicama:Glamoč- Mlinište, Sa-rajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik , Bugojno-Kupres i Sarajevo-Rogatica. Dodatne potešk-oće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Mostarac u rano jutro sreo komšiju kako ulazi u haustor sav prljav, onda– urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, petak, 03, 05. 2024…17: 42……

7 sati ago

Aleksandar VUČIĆ NA RUBU NERVNOG SLOMA: “Britanci su POJAČALI SNAGU REZOLUCIJE sa tri nova amandmana!”… (foto, video)

“Mi smo uputili pismo i Nijemcima i Ruandi sa našim primjedbama, molbama i zahtjevima. Nikakav…

7 sati ago

Koje zemlje su sponzori UN- ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici?- “Ko se protivi Rezoluciji?” (foto, video)

Rezoluciju je do 2. maja sponzoriralo 28 zemalja, a Al Jazeerin novinar koji izvještava iz…

8 sati ago

ZAGREB: Hrvatska i službeno sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Hrvatska se pridružila kosponzorima Rezolucije o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda, a o…

8 sati ago

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

10 sati ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

11 sati ago

This website uses cookies.