IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTESTI PROTIV VUČKA, PREPLAVILI SRBIJU:”Ti da brojiš, mi odbrojavamo”…

Okupljeni u Beogradu nose transparenere “Počelo je”, “Ti brojiš, mi odbr-ojavamo”, pušu u pištaljke i trube, a prisutni su i dobošari. Dijele se razgle-dnice sa fotografijom sa prethodnih protesta na kojima piše “Subota je u Beogradu. Jedan od pet miliona”.

BEOGRAD: Srbija, Vijesti, subota, 05.01. 2018. 19:59… PROTESTI PROTIV VUČKA, PREPLAVILI SRBIJU:”Ti da brojiš, mi odbrojavamo”…

Kako javlja reporter Prve televizije, protest je počeo minutom ćutanja za preminulog Dragoslava Šekularca. 

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada. 

Građani su se okupli i u Novom Sadu i Kragujevcu.

Okupljeni u Beogradu nose transparente “Počelo je”, “Ti brojiš, mi odbrojav-amo”, duvaju u pištaljke i trube, a prisutni su i dobošari. Dele se razglednice sa fotografijom sa prethodnih protesta na kojima piše “Subota je u Beogradu. Jedan od pet miliona”…

Na početku se okupljenima glumac Branislav Trifunović, koji je pročitao pismo upućeno Draganu Bujoševiću, direktoru RTS. On ga je, između ostal-og, pozvao da se povuče s tog mjesta, jer je, kako kaže, zloupotrijebio svoj položaj i poručio mu: “Dragane Bujoševiću, nije srpski šutjeti”, prenio je Telegraf.

“Bujoševiću, vrijeme je da te građani podsjete na neke činjenice. Građani koji plaćaju pretplatu za javni servis podsjećaju te da si odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti. Građani te podsjećaju da si u obavezi da poštuješ pravo građana da znaju istinu, da ne koristiš javni servis u propagandne svrhe, da nemaš pravo da mijenjaš činjenice i obmanjuješ javnost – kazao je Trifunović sa govornice…

Čitaj još:   HOROR U HRVATSKOJ: Oborio Njemicu s bicikla, odvukao je u šumu, vezao za stablo i silovao! (foto)

Poslije njega, građanima se obratio glumac Radoslav Milenković.

“Mi smo mi, nismo mi ni gluplji, ni lijeni, ni veći ološ, ni veći neradnici, ni izdajnici, od bilo kog običnog čovjeka u svijetu… I zato imamo pravo da svi mi – ološ, šljam, lijenštine i izdajnici, kao i ovo malo finih ljudi među nama, živimo normalno u zemlji u kojoj su zakoni jednaki za sve i u kojoj od svog rada možemo da hranimo svoje porodice”, kazao je Milenković, nakon čega su građani krenulu u protestnju šetnju.


Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada. 

Zahtjevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izvještavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsjednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića. 

Na poslednjem protestu 29. decembra zatražena je i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle prvog protesta u Beogradu 8. decembra rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, da bi posle izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne građane, ali da neće da podleže pritiscima opozicije. 

U Novom Sadu okupilo se nekoliko stotina ljudi.  Organizatori navode da su zadovoljni brojem okupljenih. 

U Kragujevcu se okupilo oko 1.000 ljudi.

Čitaj još:   UŽAS I DRAMA NA NEBU: Ruski vojni avioni s nuklearnim naoružanjem ušli u zračni prostor Švedske- "To je vrlo ozbiljno, pogotovo kod zemlje u ratu" (foto, video)

Na platou ispred nekadašnje robne kuće Beograd u centru Kragujevca več-eras u 18 časova počeo je protest”Budi jedan od pet miliona – Kragujevac”. 

Okupljeni duvaju u pištaljke i trube, a na protestu nema stranačkih obilježja. Protest je organizovan u znak solidarnosti sa građanima koji subotom protestuju u Beogradu pod parolom “Jedan od pet miliona”. 

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši