ČANAK O DODIKU:”MILE je izdajnik, PRIČA GLUPOSTI, režim u RS mora pasti!”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Neću da ulazim u same proteste u Banjoj Luci, jer to smisla nema. Ljudima je ubijen sin, a ti pokušavaš da od toga dobiješ politički poen, s ove ili one strane..

NOVI SAD: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 07.01. 2018..ČANAK O DODIKU: “MILE je izdajnik, PRIČA GLUPOSTI, režim u RS mora pasti!”

Nenad Čanak, lider LSV u nekoliko navrata je na društvenim mrežama komentarisao dešavanja posljednjih sedmica u Banjoj Luci.  O torturi kroz koju prolazi porodica Dragičević i grupa “Pravda za Davida”, kao i nastojanja Milorada Dodika da stavi u širi kontekst svojevrsnih zavjera Čanaka komentariše na ovaj način…

Ja sam duboko uvjeren da ovi prostori nikada nisu doživjeli katarzu prola-ska kroz suočavanje sa stvarnošću. I upravo zbog toga duboko vjerujem da je u Bosni rat prekinut Dejtonskim sporazumom, ali nije i završen, jer završ-etak rata bi značio početak mira. A mir nikad nije došao. Prestalo je ubijanje ,ali nije počeo život. I to je sve munjevitom brzinom stajanja u mjestu, obzir om da nikako da se dogovorimo o čemu se, zaista, radilo, i šta se tu stvarno događa.

Imate potpuno suludu situaciju da sada niko ne može sa velikom precizno-šću da kaže postoji li BiH kao država ili ne postoji. Čovjek kao što je Milorad Dodik, koji je jedna trećina Predsjedništva te države, tvrdi da je on tu samo na radnom mjestu i da je on otprilike Srbin koji se tu slučajno našao. To su gluposti! To je jednostavno koješta…

Čitaj još:   ZERINA HEĆO: U Zadruzi su mi davali pogrešne lijekove...

Zato što je potpuno jasno da on ne bi mogao tako da nastupa, a da nema vrlo čvrstu zaleđinu. A ta zaleđina je, sasvim jasno, u Moskvi. Kako to da se Vladimir Putin tako često sreće sa nekim ko do jučer bio predsjednik samo jednog entiteta u jednoj, a ne najvećoj državi na Balkanu? Ne vidim drugu logiku, osim ako Rusija nema svoje interese. Legitimno je da Rusija ima svoje interese. Ali nije legitimno da ljudi koji žive u nekoj zemlji, reći ću tačno, izdaju svoju sopstvenu zemlju zbog privatnih interesa, a za račun ruske države! To je, najblaže rečeno, nečasno.

To sve pričam zbog toga što to grčevito držanje za vlast u RS-u govori da je to šema po kojoj je cinično nazvana organizacija Savez nezavisnih socijald emokrata. Kako može da socijaldemokratija, čiji sam ja predstavnik, da se zasniva na nečemu što je duboko nacionalističko, klerikalno i u krajnjoj liniji anticivilizacijski?!

Neću da ulazim u same proteste u Banjoj Luci, jer to smisla nema. Ljudima je ubijen sin, a ti pokušavaš da od toga dobiješ politički poen, s ove ili one strane. Strašno je što ne može da se dođe do istine šta se desilo sa s tim mla dićem, ma kakva istina bila. Ali je još strašnije da umjesto da to bude kugla koja će porušiti sve te figure koje su se instalirale poslije užasnih ratova i katastrofa kroz koje je prošla cijela BiH, pa i region, umjesto toga vi dobijete da su to neki neprijatelji…

Čitaj još:   ČANAK, ŽESTOK PREMA VUČKU:"Ovo što, sada gledaš NOVI POČETAK je..."

I to je užasno! Zato što takvim pristupom će se samo dovesti do toga da kol iko sutra se to pretvoriti u otvorenu revoluciju u kojoj nećete imati, nažalo- st, demokratsku stranu, već zlo i gore. Borba za to ko će da bude korumpir an, a ne da se istrijebi korupcija. Borba za to ko će da bude vladar života i smrti, a ne da li uopšte slobodnim ljudima smije da se nameće kao takav vladar. Kada sam vidio snimke kako specijalac gura ženu s malim djetetom, jasno je da takav režim mora da padne u najstrašnijoj krvi, jer tu drugog puta nema!”

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši