Gripa je stigla, glavni udar tek se očekuje, kako ga spriječiti…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vježbanje može pomoći da izgubimo težinu, smanjimo stres i poboljšamo zdravlje našeg srca.Takođe može imati jednu skrivenu korist: sprječavanje prehlade ili gripe…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Vijesti, ponedeljak, 07.01. 2018. 21: 59… Gripa je stigla, glavni udar tek se očekuje, kako ga spriječiti…

 Istraživači kažu da meditacija ili umjerena tjelovježba mogu smanjiti šanse da se razbolimo za gotovo 30 posto. A odrasli koji su se razboljeli, ali su se bavili bilo kojom aktivnošću, imali su manje ozbiljne simptome, propuštali su manje dana rada i imali manje posjeta liječniku.

Tim sa Sveučilišta Wisconsin u Madisonu kaže kako se nada da će rezultati dovesti toga da liječnici prepisuju jednu od aktivnosti svojim pacijentima, uz cijepljenje protiv gripe.

Čitaj još:   REKAO, TATI ŠEŠELJU DA ĆE DATI IME SINU OSAMA BIN LADEN!

Za potrebe studije, objavljene u časopisu PLoS One, tim je pregledao gotovo 400 odraslih osoba u dobi između 30 i 69 godina između 2012. i 2016. godine Bili su podijeljeni u tri skupine:prva je imala osam tjedana vježbanja, druga je bila na osmotjednom tečaju meditacije, a treća nije radila niti jedno od toga.

“Potrebno je više istraživanja o prednostima vježbanja i meditacije, možda u populacijama s većim rizikom ili bolesnijima, gdje ima više koristi za zdravlje. Dok se to ne dogodi, smatramo opravdanim zagovarati meditaciju i vježbanje jer su koristi velike, a rizici minimalni”, napisao je glavni autor dr. Bruce Barrett.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *