PODGORICA: Pao snijeg, aerodrom zatvoren za saobraćaj…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Podgorica je grad u kome veoma rijetko pada snijeg, za građane je ovo pravo iznenađenje…

PODGORICA:Crna Gora,Putovanja, Zanimljivost, Vijesti, srijeda,09.01. 2018…10: 22… PODGORICA: Pao snijeg, aerodrom zatvoren za saobraćaj…

Nakon hladnog talasa, koji je prethodnih dana zahvatio cijelu Crnu Goru, veći dio države danas je pod sniježnim pokrivačem. Snijeg je skoro deset centimetara napadao i u Podgorici, zatvoren je aerodrom u glavnom gradu Crne Gore…

Snijeg u Podgorici počeo je da pada tokom noći. U, Podgorici veoma rijetko pada snijeg, za građane je ovo pravo iznenađenje. Na ulicama je danas primjetan manji broj šetača, a smanjena je i saobraćajna frekventnost. 

Gradske službe rade na čišćenju saobraćajnih pravaca i trotoara, a u pomoć su im pritekli i službenici zaštite i spasavanja. 

Zbog sniježnih padavina, Aerodrom Podgorica je trenutno zatvoren za saobraćaj. 

“Ekipe Aerodroma Crne Gore i Vojske Crne Gore tokom jutra su očistile polijetno- slijetnu stazu i manevarske površine, ali su jake padavine tokom jutra ponovo stvorile sniježni pokrivač koji onemogućava bezbjedan saobraćaj. Sve ekipe su i dalje na terenu i činimo sve da se saobraćaj normalizuje što prije”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. 

Čitaj još:   LOVCI POBJEGLI OD STRAHA Bili u mračnom hodniku, ovo će pamtiti do kraja života (video)

Zbog vremenskih uslova i snijega koji je pao, otkazano je nekoliko letova. Kako je objavljeno na sajtu Aerodroma Crne Gore, let iz Beograda i za Beograd je otkazan, dok su neki letovi kasnili. 

U Crnoj Gori najviše snijega je na Žabljaku, 47 centimetara, u Kolašinu je izmjereno 32 centimetra, Pljevljima 28, Šavniku 26. 

Visina sniježnog prekrivača u Rožajama iznosi 23 centimetra, u Plavu 22, Nikšiću 18, Plužinama 12, Beranama 11. U Andrijevici je izmjereno deset centimetara snijega, Bijelom polju devet, Cetinju osam i u Ulcinju jedan centimetar. 

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa snijegom, na primorju kiša. Tokom dana, u nižim predjelima na jugu, snijeg će preći u susnježicu i kišu. 

Čitaj još:   SARAJEVO: Određen pritvor Ajli Sadiković, mogla bi ponoviti ili dovršiti djelo...

Ponegdje se očekuju intenzivnije padavine. Vjetar sjevernih smjerova, od sredine dana u pojačanju, krajem dana i tokom noći, umjeren i jak. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri do osam stepeni Celzijusa. 

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši