IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRI DANA DEBELIH MINUSA: Snijeg dalje stvara probleme u saobraćaju…

U većem djelu Bosne susnježica i snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Hercegovini bez padavina.Očekivana visina snježnog pokrivača do 10 cm. Jutarnja temperatura od -7 do 3, a dnevna od – 3 do 6 stupnjeva C.

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti, četvrtak…10.01.2018…07:37… TRI DANA DEBELIH MINUSA: Snijeg dalje stvara probleme u saobraćaju…

Snijega na kolovozu u četvrtak ujutru ima na putevima u, centralnim i zapadnim krajevima BiH, kao i preko pojedinih planinskih prevoja, objavili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kuba (BIHAMK), prenosi Anadolu

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putevima: Šuica- Livno-Kamensko, Ripač- Vrtoče i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, dok se zbog snijega na kolovozu usporeno saobraća na putevima: Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, navode iz BIHAMK-a.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje pa, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći i zabrane saobraćaja priključnim vozilima planinskim prevojina gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje…

Čitaj još:   CETINJE: Policija spriječila sukob između pristalica mitropolita MIHAJILA i vladike BORISA... (foto, video)

četvrtak 10.01.2019.
Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna, izraženije u dijelu Bosne. Padavine, uz temperature koje će biti nešto niže u odnosu na protekli dan, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba vezanih njihove bolesti. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje će biti stabilnije,pri tome jak sjeverni vjetar koji će praviti probleme osjetljivim osobama.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni slab snijeg. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura od -8 do 3, a dnevna od -4 do 6 stupnjeva.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme.Negdje u Bosni je moguće i provijavanje slabog snijega. Bez padavina u Hercegovini. Jutarnja temp od -11 do 3, a najviša dnevna od -4 do 7 stupnjeva.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim djelovima je moguć i slab snijeg. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -10 do 2, a najviša dnevna od -2 do 8 stupnjeva.

Već od ponedjeljka i u Bosni sunčano i sve toplije…

Čitaj još:   DANAS OPREZ, BIĆE I SNIJEGA: Vrijeme popodne i navečer sa padavinama...

http://ibalkan.net

   

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši