IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA,OVAKU ZIMU NE PAMTI,OKOVANA MINUSIMA Najhladniji početak januara u zadnjih 70 godina…

Protrklih 10 dana januara najhladniji su u Crnoj Gori od 1949. godine…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 13.01.2018…19:59… CRNA GORA,OVAKU ZIMU NE PAMTI,OKOVANA MINUSIMA Najhladniji početak januara u zadnjih 70 godina…

PRVA dekada januara ove godine hladnija je od prosjeka, a preliminarni podaci sa meteoroloških stanica pokazuju da je srednja temperatura ove 2019. vazduha niža od prosječne u svim mijestima u Crnoj Gori, saopštio je meteorolog Dragan Burić.

“S obzirom na to da je gotovo postalo pravilo da je vrijeme toplije nego što je to uobičajeno za dati period godine, možemo slobodno reći da ova prva dekada januara 2019 godine predstavlja kuriozitet, hladnija od projseka”, rekao je Burić.

On kaže da prema preliminarnim podacima sa meteoroloških stanica, ova srednja temperatura vazduha prve dekade januara niža je od prosjeka u svim mijestim u Crnoj Gori.

U Podgorici je, na primer, srednja desetodnevna temperatura niža za oko 2,5°C.

“U pojedinim gradovima na primorju i sijeveru CG prva dekada je hladnija za oko 3,5°C u odnosu na odgovarajuće klimatske normale. Dakle, ova prva dekada ovog mjeseca jedna je od najhladnijih prvih dekada januara u Crnoj Gori od 1949. godine”, naveo je Burić.

Čitaj još:   VUČKO, IZBJEGAO DODIKA I CIRKUS U BANJOJ LUCI: Stigla provokativna poruka... (foto)

On je podsjetio da je nedavni snijeg u Podgorici bio prvi nakon skoro 10 godina.

“Dakle, poslije devet godina u januaru imamo sniježni pokrivač u glavnom gradu. Inače, za januar mijesec maksimalna visina sniježnog pokrivača u Podgorici je 52 cm, a izmjerena je 28. januara davne 1954. godine, naveo je Burić.

Inače, u Podgorici je jutros izmereno tri centimetara snijega, u Plušinama 25, Nikšiću 30, Bijelom Polju 35, Pljevljima 36, Beranama 38, Plavu 45, a u Andrijevici 48, Rožajama 55, na Cetinju 57, u Kolašinu 64, dok na Žabljaku ima 74 cm bijelog pokrivača…

http://iBalkan.net

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

Komentariši