IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REKORDNA Zapljena: Dvije tone droge, među bananama

U operaciji je uhapšeno pet Letonaca, od kojih su trojica zatvorena, a na dvojicu su primenjena ograničenja prije suđenja koja ne predviđaju zatvaranje…

RIGA: Sviijet, Srna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 14.01.2018…19:58… REKORDNA Zapljena: Dvije tone droge, među bananama…

Letonska policija je zaplijenila više od dvije tone kokaina i uhapsila pet osoba u međunarodnoj operaciji čiji cilj je bio blokada tranzitne rute narkotika.

Ovo je najveća količina kokaina ikada zaplenjena u Letoniji, izjavio je danas šef Kriminalističke policije Andrej Grišin, preneo je TASS.

Prema njegovim riječima, kokain je zaplijenjen u međunarodnoj operaciji izvedenoj 8. januara u Kokneseu. Pronađeno je 2.195 vrećica kokaina teških više od dvije tone skrivenih u 42 boksa sa bananama iz Ekvadora.

Operaciji u kojoj je uhapšeno pet Letonaca, od kojih su trojica zatvorena, na dvojicu su primenjena ograničenja prije suđenja a ne predviđaju sami čin zatvaranja.

Čitaj još:   DPS: Mandatar postupa kao vjernik, neobično da Javni servis prenosi događaj koji može biti rizičan po zdravlje ... (foto)

Zaplenjeni kokain vredi oko 65 miliona eura…

“Naravno ovaj tovar nije bio namjenjen za letonsko tržište. Letonija i balti-čke države se često koriste za transport narkotika, kao tranzitne države za skandinavske države ili Istok. i Rusiju koja je eventualno tržište. Istraga će pokazati”, rekao je Grišin…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši