IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan kazao Trumpu: Mi, nemamo problema sa Kurdima…

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik SAD, Donald Tramp razgovarali su telefonom o povlačenju vojske SAD iz Sirije i saradnji u toku tog procesa.

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Vijesti, utorak, 15.01.2018… 07:56…  Erdogan kazao Trumpu: Mi, nemamo problema sa Kurdima…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan i američki predsjednik Donald Tramp razgovarali su večeras telefonom…

Dvojica predsjednika razgovorali o bilateralnim odnosima i o najvažnijim regionalnim pitanjima.

Izvori iz Kabineta predsjednika su naveli su Erdogan tom prilikom izrazio zadovoljstvo odlukom SAD- a o povlačenju iz Sirije, dodajući da je Turska spremna Washingtonu pružiti svaki vid podrške u vezi s tim pitanjem.

Dvojica lidera su poručila da je važno da bude provedena mapa puta za sirijski Munbij kako bi se izbjegla kriza autoriteta u regionu, dodajući kako ne treba dati priliku nekim faktorima koji žele spriječiti provedbu odluke o povlačenju iz Sirije.

Čitaj još:   MOGUĆI SUKOBI I CRNA GORA: Može postati PRVA ŽRTVA srpskih pretenzija, ‘srpski svet’ mirnodopsko stvaranje Velike Srbije! (foto)

Tokom razgovora Erdogan- Tramp razmatrano je i vruće pitanje formiranja sigurne zone očišćene od terorističkih elemenata na sjeveru Sirije, uvažava-jući teritorijalni integritet te zemlje.

Erdogan je Trumpu kazao i da Turska nema problema s Kurdima te da je njen cilj borba protiv terorističkih grupa, ISIS-a, PKK- a i produženih ruku PKK-a u Siriji, koje prijete nacionalnoj sigurnosti njegove zemlje.

Dvojica predsjednika su se usaglasili da je potrebno ekonomske odnose dviju zemalja podići na još viši nivo…

http://ibalkan.ne

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši