NIŠ: Protesti,”Vučiću, Srbija te više neće”…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jedan od govornika, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jovanović, predložio je da se svi zahtevi pretoče u jedan, “neopoziva i momentalna ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića” …

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Vijesti, petak, 18.01.2019…21: 09… NIŠ: Protesti,”Vučiću, Srbija te više neće”…

Više hiljada demonstranata okupilo se na Trgu kralja Milana u centru Niša na drugom protestu protiv lokalne i državne vlasti “Stop teroru, Niš bez straha, 1 od 5 miliona”, javlja reporter portala ibalkan.net

Okupljeni su skandirali “Nećemo sendviče” i “Lopovi, lopovi”, a poruka-ma na transparentima poručili “Vi idite, mi ostajemo”, “Nas je ipak više”, “Nećemo svetlosne lampe, hoćemo železničke rampe”, “Dole diktatura “, “Sistem te laže”

Na protestu je govorio novinar Srđan Škoro rekao da je “Srbija ustala” i da se “ovo ne da zaustaviti” jer se protesti, prema njegovim riječima, ove nedelje održavaju u četrnaest gradova, a naredne će ih biti u dvadeset.

“Srbija te više neće! Vidiš li to, Vučiću? Od tijela svog naroda si napravio sendvičare. Sram te bilo! Od Srbije si napravio privatnu prćiju gde ti i tvoji drugari besomučno kradete i lažete”, rekao je Škoro.

Pozvao je i na bojkot izbora…

Čitaj još:   TRUMP, DRŽI OBEĆANJA: Počeo povlačiti trupa iz Sirije...

“Vučić nam svakog dana prijeti nekim izborima. Na te izbore niko nor-malan neće izaći jer to nisu izbori, to je kriminal! Na izbore će se izaći kad budu slobodni mediji, slobodni građani, slobodni izbori. Do tada nema izbora, neka ih raspisuje sam sa sobom”, govorio je Škoro.

Okupljenima se obratio i profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jovanović koji je predložio da se svi zahjtevi pretoče u jedan, a to je “neopoziva i momentalna ostavka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Prošlonedeljni zahtjevi ponovljeni su pred okupljenima. Osim ostavki min-istarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gra-donačelnika Niša Darka Bulatovića, i “oslobađanje zarobljenih medija”, stvaranje “nezavisnog regionalnog servisa” u Nišu, postavljanje rampi na pružnim prelazima, kraj partijskom zapošljavanju, prestanak akcija javnih izvršitelja i isključenja struje kod socijalno ugroženih građana, rasvetljiv-anje svih slučajeva paljenja automobila u gradu i “vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore Nišu”.

Čitaj još:   HAOS Krivična prijava protiv Sergeja Trifunovića...

Poslije obraćanja govornika, demonstranti su prošetali ulicama kroz centar grada.

Podsjetimo, Pokret mladih “Za Niš bez straha” je prvi protest “1 od 5 miliona” u Nišu organizovao prošlog petka i, kako najavljuju, treći je planiran za naredni petak…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši