IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIRKUS PREMIJERA U NASTAVCIMA: Edin Forto danas priznao da je jučer lagao…

Znao sam šta potpisujem. Borim se za ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima koji na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Vijesti, subota, 19.01.2019…15: 59… CIRKUS PREMIJERA U NASTAVCIMA: Edin Forto danas priznao da je jučer lagao…

Nakon povlačenja iz Doma naroda tražio sam paušal, dobio sam mišljenje da na to imam pravo. Znao sam šta potpisujem. Borim se za ukidanje pauš-ala profesionalnim zastupnicima na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao.

Nakon što je portal Slobodna Bosna objavila informaciju da je premijer Forto tražio isplatu paušala od Doma naroda Parlamenta FBiH, što smo dokumentovali i njegovim potpisanim pismom, Forto je uputio nemuštu laž u kojoj je tvrdio da zahtjev nije poslao on i da su to učinile izvjesne službe: 

– To su službe poslale, ja, vjerujte, ne znam koji je to datum bio, to je bilo neposredno nakon imenovanja (za premijera Kantona Sarajevo, op. a.). To je potpuni nesporazum – tvrdio je Forto.

Čitaj još:   DAN KAD JE OTVORIO DUŠU, LUKAS O SVOM ŽIVOTU: Sve o Arkanu, Ceci, Lepoj Breni, hapšenju u Sablji, ocu, majci... (foto)

Na Twitteru danas je ipak priznao istinun

Nakon povlačenja iz Doma naroda tražio sam paušal, jer sam dobio mišljenje da na to imam pravo. Znao sam šta potpisujem. Borim za ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima koji na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao.

Tako je danas, proceduralne greške, nastalo svjesno potpisivanje spornog zahtjeva.

Podsjetimo, Forto je 9. januara 2019. godine podnio Administrativnoj komisiji Doma naroda Parlamenta FBiH zahtjev za odobravanje isplate paušala koji iznosi 630 KM i to od 1. januara 2019. godine. 

“Ovim putem vam se obraćam zahtjevom da mi se odobri isplata paušala s obzirom na to da nije došlo do konstituisanja novog Doma naroda nakon izbora iz oktobra 2018. godine i da ću, dok se to ne desi, nastaviti obavljati funkciju delegata”, napisao je Forto

.http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši