CIRKUS PREMIJERA U NASTAVCIMA: Edin Forto danas priznao da je jučer lagao…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Znao sam šta potpisujem. Borim se za ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima koji na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Vijesti, subota, 19.01.2019…15: 59… CIRKUS PREMIJERA U NASTAVCIMA: Edin Forto danas priznao da je jučer lagao…

Nakon povlačenja iz Doma naroda tražio sam paušal, dobio sam mišljenje da na to imam pravo. Znao sam šta potpisujem. Borim se za ukidanje pauš-ala profesionalnim zastupnicima na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao.

Nakon što je portal Slobodna Bosna objavila informaciju da je premijer Forto tražio isplatu paušala od Doma naroda Parlamenta FBiH, što smo dokumentovali i njegovim potpisanim pismom, Forto je uputio nemuštu laž u kojoj je tvrdio da zahtjev nije poslao on i da su to učinile izvjesne službe: 

Čitaj još:   ČITAVA DRŽAVA NA NOGAMA: Sve policijske agencije u BiH tragaju...

– To su službe poslale, ja, vjerujte, ne znam koji je to datum bio, to je bilo neposredno nakon imenovanja (za premijera Kantona Sarajevo, op. a.). To je potpuni nesporazum – tvrdio je Forto.

Na Twitteru danas je ipak priznao istinun

Nakon povlačenja iz Doma naroda tražio sam paušal, jer sam dobio mišljenje da na to imam pravo. Znao sam šta potpisujem. Borim za ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima koji na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao.

Tako je danas, proceduralne greške, nastalo svjesno potpisivanje spornog zahtjeva.

Podsjetimo, Forto je 9. januara 2019. godine podnio Administrativnoj komisiji Doma naroda Parlamenta FBiH zahtjev za odobravanje isplate paušala koji iznosi 630 KM i to od 1. januara 2019. godine. 

“Ovim putem vam se obraćam zahtjevom da mi se odobri isplata paušala s obzirom na to da nije došlo do konstituisanja novog Doma naroda nakon izbora iz oktobra 2018. godine i da ću, dok se to ne desi, nastaviti obavljati funkciju delegata”, napisao je Forto

Čitaj još:   BANJA LUKA NA BAJRAM PUCAO PO DŽAMIJI FERHADIJA Uhapšen muškarac nakon što je...

.http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši