BIH, HAOS U SAOBRAĆAJU: Odron kod Konjica, kamioni zaglavljeni kod Јablanice…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kod Konjica je pala stijena na magistralni put, a nove snježne padavine stvorile su velike probleme u saobraćaju…

SARAJEVO: BiH,Putovanja, Vijesti, nedelja, 20.01.2019…11: 59…  BIH, HAOS U SAOBRAĆAJU: Odron kod Konjica, kamioni zaglavljeni kod Јablanice…

Uz nove snježne padavine, saobraćaj se jutros u većem dijelu BiH odvija otežano i usporeno. Vozi se po zasnježenim i mjestimično i skoro zaleđenim kolovozima, ali bez zastoja i posebnih ograničenja za neku od kategorija vozila…

nedelja, 19.01.2019.
Biometeorološke prilike pogoršavaće se tokom dana. Prolazak ciklone iznad naše zemlje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će, uz nešto stabilnije vrijeme, biti ljepša na sjeveru i u Krajini. 

Čitaj još:   ŠOK ISPOVIJEST: Nada Topčagić, NISAM imala novca, ni šta da JEDEM, najviše sam se STIDJELA... (foto)

ponedjelja, 20.01.2019.
Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteo-ropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.   

Posebna pažnja skreće se na dionice preko viših planinskih prijevoja gdje snijega na kolovozu ima do 2 cm. Na području Ripačkog klanca (M-5 Bihać-Bosanski Petrovac) dodatne poteškoće vozačima pričinjava i povremeno jak vjetar. Na svim putnim pravcima obavezna je upotreba zimske opreme.

Ekipe putne operative nalaze na terenu i stalnim intervencijama održavaju prohodnost većine putnih pravaca, ali uslijed snježnih padavina i niskih temperatura, njihov rad je otežan.

Čitaj još:   OVIH DEVET, DRŽAVLJANA SRBIJE, SU NA CRNOJ LISTI SAD: Amerikanci, im zamrznuli svu imovinu i novac... (foto)

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila te upozoravaju i na moguće lavine na svim putevima koji prolaze kroz planinske predjele. Granični prijelaz Hum i dalje nije u funkciji, zbog neprohodnog puta Plužine-Šćepan Polje (Crna Gora), dok na ostalim graničnim prijelazima promet vozila protiče nesmetano, uz kraća zadržavanja…

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *