EKSTRA POBJEDA, Adnana Ćatića: Oslobođen optužbi za doping, uskoro se vraća u ring…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

EX svjetski šampion u boksu Adnan Ćatić, poznatiji kao Feliks Šturm (Felix Sturm), oslobođen je optužbi…

MINHEN: Svijet, Sport, Vijesti, ponedeljak, 22.01.2019… 19:59…  EKSTRA POBJEDA, Adnana Ćatića: Oslobođen optužbi za doping, uskoro se vraća u ring…

DAKLE Jedan od najuspješnijih evropskih boksera Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, oslobođen je optužbi za doping, piše Berliner Kurier.

ADNAN Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova nakon koje je bio pozitivan na neke nedozvoljene supstance.

No, nakon skoro tri godine Ćatić je dokazao svoju nevinost i ubrzo bi se mogao vratiti u ring…

“Sud je slijedio argumente odbrane i zaključeno je da nema relevan-tnih tragova za doping”, rekao je njegov advokat Gottfried Reims.

ADNAN Ćatić, koji će 31. januara napuniti 40 godina, je peterostruki svjetski prvak. Uzimao je titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji upravo u borbi protiv Čudinova.

Čitaj još:   ŽESTOKO U SKUPŠTINI: Šešelj,"Zorana je umješana u namještanje poslova naftom" , Mihajlovićeva"on je džuboks političar..."

U karijeri je imao 49 mečeva u kojima je upisao 40 pobjeda uz šest poraza, dok su tri borbe završene bez pobjednika.

Prema svemu sudeći, 50. borbu imat će protiv Arthura Abrahama (38), također višestrukog prvaka u srednjoj i supersrednjoj kategoriji…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši