OPREZ I PANIKA U RS- u: Tri osobe umrle od gripe, evo šta im je zajedničko…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tri pacijenta su osobe srednje do starije životne dobi, su pored respiratorne infekcije imala više hroničnih bolesti… Ni jedan od preminulih pacijenata nije bio vakcinisan protiv gripa – saopšteno je iz IZJ RS…

BANJA LUKA, BiH, Vijesti, ponedeljak, 21.01. 2018…17: 39… OPREZ I PANIKA U RS- u: Tri osobe umrle od gripe, evo šta im je zajedničko…

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (IZJ RS) danas je prijavljeno da tri pacijenta preminula od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

Od toga je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio da su preminula dva pacijenta koja su bila pozitivna na virus gripa A(H1) pdm09, dok je treći slučaj bio u Nevesinju i kod kojeg laboratorijski nije utvrđen uzrok bolesti.

Čitaj još:   NAŠA REPORTERKA NA ULICAMA METROPOLE, KOJA JE PROSLAVILA ROĐENDAN... (foto i video)

– Sva tri pacijenta su osobe srednje do starije životne dobi, koje su pored respiratorne infekcije imala više hroničnih bolesti. Ni jedan od preminulih pacijenata nije bio vakcinisan protiv gripa – saopšteno je iz IZJ RS.

U Republici Srpskoj do 14. januara 2019. ukupno prijavljeno 59 oboljelih od teške akutne respiratorne infekcije.

Od testiranih pacijenata, sedam je bilo pozitivno na virus A(H1) pdm09, dok je jedan pozitivan uzorak bio sa primarnog nivoa zdravstvene zaštite iz grupe oboljenja sličnih gripu.

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši