IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gađaćemo aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, sve ćemo vam vratiti

Zvanični Damask, je objavio da će “vratiti” Izraelu sve, za vazdušne napade ukoliko, Savjet bezbjednosti UN hitno ne zabrani upade u sirijski vazdušni prostor Izraelu.

DAMASK : Svijet, Crna Hronika, Vijesti, srijeda, 23.01.2019…20: 19Gađaćemo aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, sve ćemo vam vratiti

Damask odgovara na vazdušne napade Izraela na teritoriju Sirije. “Ako nastavite iskoristićemo pravo samoodbrane i bombardovati aerodrom u Tel Avivu”.

Predstavnik Sirije pri UN Bašar Džafari izjavio je da bi Sirija mogla uskoro da napadne na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu nakon što su izraelske snage izvele napade na skladiŠta i radarske sistem u Damasku, pri čemu je poginula 21 osoba.

On je upozorio da ukoliko ne zaustavi napade Izraela na Siriju, da će ta zemlja odgovoriti napadom na međunarodni aerodrom Ben Gurion, prenosi Tajms of Izrael.

“Ukoliko SB UN ne usvoji mijere za zaustavljanje Izraela, Sirija će iskoristiti svoje legitimno pravo na samoodbranu i odgovoriti na izraelsku agresiju na međunarodni aerodrom u Damasku na isti način na aerodrom u Tel Avivu”, rekao je Džaferi.

Podsetimo, izraelska vojska izvela je vazdušne napade na teritoriju Sirije u noći između nedelje i ponedeljka. Kako je saopšteno, meta napada su bile sirijske i iranske mete u Siriji, uključujući pozicije iranske Snage Kuds koja pripada Revolucionarnoj gardi.

Čitaj još:   UŽAS: NOŽ, ŽICA, SREBRENICA

Izrael je ciljao skladišta oružja, obavještajnu lokaciju i vojni kamp za obuku, te više baterija sirijske protiv vazdušne odbrane.

U tim napadima je poginula dvadeset jedna osoba.

S druge strane, agencija AP ocjenjuje da je preuzimanjem odgovornosti za taj ali i drugi niz napada iz vazduha, Izrael odstupio još više od dugotrajne politike prikiravanja ili umanjivanja značaja svojih vojnih aktivnosti u susednoj Siriji.

Uz zahtev SB UN da se hitno usvoje mijere koje će zaustaviti izraelske upade u vazdušni prostor Sirije od strane Izraela, sirijski predstavnik u UN je ujed no optužio Francusku, Veliku Britanij u i SAD, koje su stalne članice SB, da podržavaju i ohrabruju izraelsku agresiju…

http://iBalkan.net / RT

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši