IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAN SJEĆANJA NA HEROJA: Srđan, stradao braneći prijatelja Bošnjaka, postao je simbol ljudstva…

Polaganjem cvijeća na grob Srđana Aleksića u Trebinju danas je obieležena 26. godišnjica smrti mladića koji je tokom rata u BiH stradao u centru grada braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića…

TREBINJE: BiH, Vijesti, nedelja, 27.01. 2019…19: 32… DAN SJEĆANJA NA HEROJA: Srđan, stradao braneći prijatelja Bošnjaka, postao je simbol ljudstva…

Srđan Aleksić je ubijen na današnji dan 1993. od povreda zadobijenih nekoliko dana ranije kada je u centru Trebinja branio Alena Glavovića, koga su napali pripadnici Vojske RS.

Srđanov otac Rade Aleksić položio je cveće na sinov grob i istakao je da je za njega “svaki dan bez sina sve teži, jer je sve stariji, ali da je i svakim danom sve ponosniji na život i dijelo svoga sina”.

Prema njegovim riječima, čuvanje sjećanja na Srđana Aleksića pokazuje da mladi čovjek nije uzalud poginuo.

“Srđan Aleksić živi u ljudima širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i šire, a susreti s ljudima mi govore da Srđan zaživi u njima. Tužan moram biti, ponosan više nego tužan i ako mi potekne suza, češće potekne zbog mog ponosa, od zadovoljstva što Srđo nije uludo poginuo”, kazao je Rade Aleksić.

On je dodao da u razgovoru sa mladim ljudima želi da ukaže koliko je važno biti slobodan i nezavisan od bilo koga osim od svoga rada, činjenja i ličnosti.

Čitaj još:   OČI U OČI: Gabriel Escobar sa Dodikom u Predsjedništvu BiH, ovo su detalji susreta... (foto)

“Želim da postanu samostalni ljudi, da u ovoj bogatoj zemlji BiH stvore svoj život, da ne moraju ići u siromašnije zemlje od naše da bi zaradili bolje pare”, kazao je Aleksić.

On je dodao da je ljepo što postoje ulice koje nose ime njegovog sina, ali da je najvažnije da “Srđan svakako živi u čovijeku, a on živi u njegovim Trebinjcima”.

Predsednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je istakao da je danas dan za sjećanje na sve nevine ljude, znane i neznane ljude stradale u vremenu vel-ikih iskušenja. On je podsjetio da plivački miting i sportski tereni u Trebinju nose ime Srđana Aleksića, dodavši da je moguće da i jedna od ulica u Trebinju dobije ime Srđana Aleksića…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši