IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Šetnja u znaku podrške Nicolasu Maduru…

Šetnju su organizovali članovi Komunistička partije Turske (TKP), učesnici su se okupili ispred zgrade opere Sureyya u istanbulskoj četvrti Kadikoy…

ISTANBUL: Svijet, Vijesti, nedelja, 27.01.2019… 09:29… ISTANBUL Šetnja u znaku podrške Nicolasu Maduru…

U najvećem i najvažnijem turskom gradu Megapolisu Istanbulu održana je šetnja u znak podrške venecuelanskom predsjedniku Nicolasu Maduru…

NA AZISKOJ STRANI ISTANBULA Šetnju organizovala Komunistička partija Turske (TKP), a učesnici su se okupili ispred zgrade opere Sureyya u istanbulskoj četvrti Kadikoy. 

Okupljeni su nosili državne zastave Turske i Venecuele, a istakli su i brojne transparente “SAD da skloni ruku s Venecuele”, “Narod Venecuele nije sam”, “Neka je proklet imperijalizam”, “Imperijalisti uvijek gube”. 

Uzvikujući parole podrške predsjednicu Venecuele Nicolasu Maduru, brojni okupljeni su se uputili prema centralnom trgu u Kadikoyu. 

U šetnji je učestvovao i ambasador Venecuele u Ankari Jose Gregorio Brach Reyes, koji se prisutnima obratio na turskom jeziku. 

Čitaj još:   Bošnjaci, očekuju da Crna Gora prihvati inicijativu za specijalni status Sandžaka... (foto)

“Hvala vam dragi prijatelji koji ste danas došli ovdje. Zahvaljujemo se za podršku iz svih dijelova Turske”, rekao je Reyes, te dodao: 

“Ono što trebamo učiniti u ovom trenutku jeste da priznamo izabranog predsjednika Bolivarske republike Venecuele i Bolivarske revolucije. Svijet je manji od petice (Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, op.a.). Bolivarska revolucija će se nastaviti, jer ona predstavlja jednu kulturološku i političku cjelinu. Revolucija se nastavlja.”

Nakon šetnje, okupljeni su se mirno razišli…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši