BANJA LUKA Premjestiti, tijelo Davida Dragičevića u Austriju…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Suzana Radanović je oštrim riječima poručila kako njen sin ne zaslužuju zauvijek ostati u okruženju odgovornom za smrt…

BANJA LUKA: BiH, Ctna Hronika, Vijesti, utorak,29.01.2019…06: 59…  BANJA LUKA Premjestiti, tijelo Davida Dragičevića u Austriju…

DAKLE Majka i otac mladića Davida Dragičevića čija je smrt iz marta prošle godine nerazriješena planiraju ekshumirati njegove posmrtne ostatke s ban jolučkog groblja i pokopati ih u Austriji jer ne žele da njihov sin počiva “u mafijaškoj državi”, najavila je u nedjelju majka Suzana Radanović.

Ona se oglasila na Facebook stranici grupe “Pravda za Davida” te je oštrim riječima poručila svima kako njen sin ne zaslužuju zauvijek ostati u okruž enju koje je i odgovorno za njegovu smrt.

“Davor i ja ne želimo da naše dijete, David, ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubojstvo, u kojoj proganjaju ljude s mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, napisala je Radanović.

Ona već godinama živi u Beču no aktivno je uključena grupu “Pravda za Davida” te je zajedno s mužem i Davidovim ocem Davorom pokrenula demo nstracije čiji je cilj natjerati policiju i pravosuđe u Republici Srpskoj da napokon dovrše istragu i javno kažu kako je stradao njihov 21-godišnji sin.

Čitaj još:   KRENULI U NJEMAČKU NA RAD, AUTOBUS OTIŠAO SA POGREŠNOG PERONA: Ljudi van sebe, lupali na blagajnu, šef pobjegao i zaključao se...

Nakon što je policija u Banjoj Luci 30. decembra prošle godine silom rastjerala protesni skup i potom zabranila svako okupljanje pripadnika grupe “Pravda za Davida” na središnjem gradskom trgu, Radanović je inicirala okupljanja pred pravoslavnom sabornom crkvom.

Pripadnici grupe “Pravda za Davida” nastavili su se tamo okupljati svake večeri i paliti svijeće što je postao novi vid protesta protiv vlasti u bh. entitetu Republika Srpska.

Izvor: Agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši