IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AUSTRALIJA SE PRŽI + 50C, AMERIKA LEDI – 50C: Nikad drastičnije temperaturne razlike u slikama… (video, foto)

Ameriku je pogodio “arktički” ledeni talas spustio je temperature na minus 50, zbog čega su gradovi na srednjem zapadu skoro prestali da funkcionišu, a ekstremna hladnoća odnijela je dosada nekoliko života…

ČIKAGO, KAMBERA: Svijet, Putovanja, Vijesti, petak, 01.02. 2019… 14: 58  AUSTRALIJA SE PRŽI + 50C, AMERIKA LEDI – 50C: Nikad drastičnije temperaturne razlike u slikama… (video, foto)

Sa druge strane planete, u Australiji i na Novom Zelandu, zabilježene su visoke temperature zbog kojih se asfalt topio…

Dok se na sjevernoj hemisferi Amerika bori sa snijegom i hladnoćom, na južnoj je potpuna suprotnost. Razlika u temperaturama na južnoj- sjevernoj hemisferi, iznosila je čak 100 stepeni C.

U oba dijela planete vrijeme je “poludjelo”, zapravo kontast zastrašujuć. Dok se ljudima na srednjem američkom zapadu preporučuje šta da rade kako bi preživeli ekstremno niske temperature, živa bića u Australiji i na Novom Zelandu prošle nedelje suočili su se sa historijski vrelim talasom i požarima koji su izazvali isti.

Očekuje se da će dijelove Sjedinjenih Američkih Država do kraja sedmice za hvatiti veoma niske temperature koje će se spustiti i do minus 53 stepena C, upozoravaju meteorolozi.

Čitaj još:   TV duel Mitrović- Manojlović: Ko je lažov, prevarant, a ko brutalni nasilnik? (foto, video)

Australija se bora sa toplotnim talasom koji je danima traje, a posledice su bile veoma ozbiljne. Ljudi tražie spas od vreline na plažama širom zemlje…

U Čikagu je noćas izmjerena temperatura od minus 30 stepeni Celzijusovih, što je hladnije nego u nekim dijelovima Antarktika. U mijestu Grand Forks u Sjevernoj Dakoti noćas je izmjereno minus 54 stepena C. Rekordno visoka temperatura zahvatila je cokelu Australiju, posebno zapad gdje je izmjereno i 50 stepen Celzijusovih.

Koliko je zaista hladno u Americi, podatak da stiglo upozorenje meteorologa da na toliko niskim temperaturama moguće smrzavanje nakon samo deset minuta izloženosti.

Takođe, radnici čikaške gradske željezničke mreže “Metra” počeli su da pale šine kako bi ih zagrejali i sprečili da snijeg i led zablokiraju skretnice i grad.

U Australiji zbog vrućine životinje umiru, a prošle nedelje pronađeno je 90 divljih konja koji su preminuli usled ekstremnog talasa…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. jul 2021. godine…
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši