AUSTRALIJA SE PRŽI + 50C, AMERIKA LEDI – 50C: Nikad drastičnije temperaturne razlike u slikama… (video, foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ameriku je pogodio “arktički” ledeni talas spustio je temperature na minus 50, zbog čega su gradovi na srednjem zapadu skoro prestali da funkcionišu, a ekstremna hladnoća odnijela je dosada nekoliko života…

ČIKAGO, KAMBERA: Svijet, Putovanja, Vijesti, petak, 01.02. 2019… 14: 58  AUSTRALIJA SE PRŽI + 50C, AMERIKA LEDI – 50C: Nikad drastičnije temperaturne razlike u slikama… (video, foto)

Sa druge strane planete, u Australiji i na Novom Zelandu, zabilježene su visoke temperature zbog kojih se asfalt topio…

Dok se na sjevernoj hemisferi Amerika bori sa snijegom i hladnoćom, na južnoj je potpuna suprotnost. Razlika u temperaturama na južnoj- sjevernoj hemisferi, iznosila je čak 100 stepeni C.

U oba dijela planete vrijeme je “poludjelo”, zapravo kontast zastrašujuć. Dok se ljudima na srednjem američkom zapadu preporučuje šta da rade kako bi preživeli ekstremno niske temperature, živa bića u Australiji i na Novom Zelandu prošle nedelje suočili su se sa historijski vrelim talasom i požarima koji su izazvali isti.

Čitaj još:   POSLIJE INCIDENATA: Suspendovano, više bh. stadiona...

Očekuje se da će dijelove Sjedinjenih Američkih Država do kraja sedmice za hvatiti veoma niske temperature koje će se spustiti i do minus 53 stepena C, upozoravaju meteorolozi.

Australija se bora sa toplotnim talasom koji je danima traje, a posledice su bile veoma ozbiljne. Ljudi tražie spas od vreline na plažama širom zemlje…

U Čikagu je noćas izmjerena temperatura od minus 30 stepeni Celzijusovih, što je hladnije nego u nekim dijelovima Antarktika. U mijestu Grand Forks u Sjevernoj Dakoti noćas je izmjereno minus 54 stepena C. Rekordno visoka temperatura zahvatila je cokelu Australiju, posebno zapad gdje je izmjereno i 50 stepen Celzijusovih.

Koliko je zaista hladno u Americi, podatak da stiglo upozorenje meteorologa da na toliko niskim temperaturama moguće smrzavanje nakon samo deset minuta izloženosti.

Čitaj još:   TEHERAN: Iran je proglasio američke snage na Bliskom istoku terorističkim...

Takođe, radnici čikaške gradske željezničke mreže “Metra” počeli su da pale šine kako bi ih zagrejali i sprečili da snijeg i led zablokiraju skretnice i grad.

U Australiji zbog vrućine životinje umiru, a prošle nedelje pronađeno je 90 divljih konja koji su preminuli usled ekstremnog talasa…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši