IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IMAMO HISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMJENJENE: Tači OTVORIO karte…

Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima historijsko pravo na ove teritorije…

PRIŠTINA:Kosovo, Vijesti, petak, 01.02. 2019… 10: 52… IMAMO HISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMJENJENE: Tači OTVORIO karte…

Predsjednik Kosova Hašim Tači diskutovao je sa političkim analitičarem Andijem Bušatijem o internacionalnoj poziciji Kosova i dijalogu Beograda i Prištine…

Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice a i od samih rađana Kosova kada je riječ o korekciji granica, dodavši da je priča o granicama uznemirila neke evropske lidere što je dokaz da se ne radi o tehničkoj korekciji nego neče, daleko opasnijem.

Tači je odvratio da to nije istina i da je međunarodna zajednica u potpunosti upoznata sa temama predstojećeg dijaloga u Briselu.

Tehnička demarkacija granica treba da se završi što pre. Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac.

Čitaj još:   EMIR, NAPAO USTAŠKOG PJEVAČA: Da je Isus živ zabranio bi te...

Mislim da Kosovo ima historijsko pravo na ove teritorije. Dijalog se ne će odnositi samo na tehničku demrkaciju granica nego državu kakvu sada poznajemo.

Status kvo je neodrživ i opasan za Kosovo i tendenciju da oslabi našu državu, i na unutrašnjem i na vanjskom nivou. A, i da sa druge strane, zamrznuti konflikt je opasan za Kosovo, region i Srbiju.

Nastavak ovog konflikta mogao bi da ima tragične posledice obadvije nacije.

Pandorina kutija, o kojoj se toliko priča, otvorena je na Balkanu i može da je zatvori samo dogovor o međusbonom priznanju Kosova i Srbije.

Konflikt u Bosni je mnogo stariji od onog na Kosovu i on će se nastaviti – rekao je Tači.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši