IMAMO HISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMJENJENE: Tači OTVORIO karte…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima historijsko pravo na ove teritorije…

PRIŠTINA:Kosovo, Vijesti, petak, 01.02. 2019… 10: 52… IMAMO HISTORIJSKO PRAVO NA JUG SRBIJE, GRANICE ĆE BITI PROMJENJENE: Tači OTVORIO karte…

Predsjednik Kosova Hašim Tači diskutovao je sa političkim analitičarem Andijem Bušatijem o internacionalnoj poziciji Kosova i dijalogu Beograda i Prištine…

Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice a i od samih rađana Kosova kada je riječ o korekciji granica, dodavši da je priča o granicama uznemirila neke evropske lidere što je dokaz da se ne radi o tehničkoj korekciji nego neče, daleko opasnijem.

Tači je odvratio da to nije istina i da je međunarodna zajednica u potpunosti upoznata sa temama predstojećeg dijaloga u Briselu.

Čitaj još:   OVO JE SPAS OD SVIH VRSTA PREHLADA: Pomoći će protiv svih virusa... (foto)

Tehnička demarkacija granica treba da se završi što pre. Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac.

Mislim da Kosovo ima historijsko pravo na ove teritorije. Dijalog se ne će odnositi samo na tehničku demrkaciju granica nego državu kakvu sada poznajemo.

Status kvo je neodrživ i opasan za Kosovo i tendenciju da oslabi našu državu, i na unutrašnjem i na vanjskom nivou. A, i da sa druge strane, zamrznuti konflikt je opasan za Kosovo, region i Srbiju.

Nastavak ovog konflikta mogao bi da ima tragične posledice obadvije nacije.

Pandorina kutija, o kojoj se toliko priča, otvorena je na Balkanu i može da je zatvori samo dogovor o međusbonom priznanju Kosova i Srbije.

Čitaj još:   OSLO: Napadač na vjernike u norveškoj džamiji, pojavio se u sudnici... (foto)

Konflikt u Bosni je mnogo stariji od onog na Kosovu i on će se nastaviti – rekao je Tači.

Izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši