OSTAVLJEN DA UMRE, ONDA POBIJEDIO SVE NEVOLJE: Jedva je hodao, a sada je pravi momčić…(foto, video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prije tri godine, afričkog dječaka roditelji su ostavili da umre misleći da je viještac, a onda ga je pronašla humanitarna radnica, Anja Ringren , i spasla mu život…

NAJROBI: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, subota 02.02. 2019, 19: 58  OSTAVLJEN DA UMRE, ONDA POBIJEDIO SVE NEVOLJE: Jedva je hodao, a sada je pravi momčić…(foto, video)

Malom Nigerijcu dali su ime Houp (nada).

Dankinja Anja, volonterka koja živi u Africi, pronašla je dječaka kako skroz go luta ulicama, a kada je pronađen, bio je izuzetno mršav i pun parazita jer je osam mjeseci živeo od ostataka hrane koju su mu ljudi bacali.

Kad ga je našla, dala mu je da jede, pije, zamotala ga u ćebenc i odvela ga u bolnicu. Dva dana nakon što je na internetu potražila pomoć, baš iz čitavog svijeta je primila donacije u vrednosti od 1,8 miliona eura.

Čitaj još:   KOZA "Belka" pojela, 20.000 eura...

Anja vodi sirotište za takozvanu viještičju dijecu u Nigeriji.U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u porodici, pa ih označavaju nepodobnim i izbacuju iz društva.

Poslije spasavanja Houpa, Anja svake godine rekreira fotografiju snimljenu prilikom pronalaska dječaka- kada mu je dala keks i vodu iz flašice, a takvu sliku je objavila i ove godine tačno na godišnjicu kako bi se videlo koliko je napredovao.

Anja je na kraju poručila Hopiju, kako ga zove: “Ovo je poslednji put da se ovako slikamo. Znam da to voliš, ali već si pokazao svijetu da si šampion.

Više ti ne treba moja zaštita. Snažan si i znam da ćeš uskoro pokoriti svijet, navijam za tebe do kraja”…

Čitaj još:   TREBA ZNATI DA OVE Namirnice koje nikada ne zamrzavajte...

Izvor agenicje

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši