Erdogan: Nikada nećemo okrenuti leđa, Palestini…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turska nije i nikada neće okrenuti leđa palestinskom narodu i rješavanju palestinskog pitanja. S našom braćom ćemo nastaviti boriti se i koristiti sve mogućnosti, rekao je Erdogan tokom sastanka… 

ISTANBUL: Regija, vijesti, nedelja, 03.02. 2019…10: 28…  Erdogan: Nikada nećemo okrenuti leđa, Palestini…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan primio je danas u svom uredu u Istanbulu arapske zastupnike u izraelskom parlamentu, a tokom sastanka je poručio kako njegova zemlja nikada neće okrenuti leđa Palestincima… 

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA iz izvora bliskog Uredu predsjednika Turske, Erdogan je tokom sastanka poručio Turska koristi sve mogućnosti kojima raspolaže kako bi okupacija Palestine bila okončana, te kako bi bili uspostavljeni mir i blagostanje.. 

Čitaj još:   BLUDNI, POP IZGUBIO TELEFON, SADRŽAJ U NJEMU PRAVI PAKAO: "Jel nosiš mantiju, to me pali?"

“Turska nije i nikada neće okrenuti leđa palestinskom narodu i rješavanju palestinskog pitanja. S našom braćom ćemo nastaviti boriti se i koristiti sve mogućnosti”, rekao je Erdogan. 

Obraćajući parlamentarcima Erdogan je zahvalio u izraelskom parlamentu predstavljaju volju palestinskog naroda te ih je pozvao da nastave djelovati u jedinstvu i zajedništvu. 

Osvrnuo se na zakon koji je u julu usvojen u izraelskom parlamentu, a koji Izrael definira kao jevrejsku državu – naciju. 

“Navodni ‘Zakon o jevrejskoj državi- naciji’, je usvojen u izraelskom parlamentu, jasno i nedvojbeno negira prava palestinskih građana Izraela”, poručio je Erdogan. 

Osim Erdogana, sastanku su prisustvovali i glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i šef odjela za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika Fahrettin Altun…

Čitaj još:   Vremenska prognoza, STIŽE SNIJEG: Upaljen narandžasti meteoalarm...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši