IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE, ARLAUČE I TRAŽI, DA UKINE INZKA:”Ne treba nam Visoki predstavnik…”

Milorad Dodik izjavio da smatra da će vrijeme koje dolazi etablirati ponovo razgovore između tri naroda o tome kako ići dalje…

SARAJEVO: BiH, vijesti, ponedeljak, 04.02. 2019…00: 33… MILE, ARLAUČE I TRAŽI, DA UKINE INZKA:”Ne treba nam Visoki predstavnik…”

Ovo sigurno nije način na koji se može kretati BiH i osigurati uspjeh svih…

BiH se danas pokazuje kao smetnja za razvoj bilo kog entiteta, kantona ili naroda unutar nje.

BiH je pod međunarodnim protektoratom i to mora da prestane. Ono što su učinili međunarodni protektori u proteklih 20 godina nije pomoglo, već je mnogo odmoglo – tvrdi Dodik.

Drugačije bi bilo, kaže, da je bilo primjene izvornog Dejtoskog sporazuma.

-Nakon svih ovih godina, zbog ponašanja visokog predstvanika, masovno, kriminalno, kršio međunarodni ugovor, došli u poziciju imamo potpunu paralizu na nivou BiH, bez ijedne ideje šta BiH znači sutra. Imamo samo pojedinačne ideje. Bošnjaci misle da treba da nestane RS i da BiH bude cijeli prostor i da Sarajevo postane epicentar svih dešavanja. Hrvati su potpuno nezadovoljni stanjem u Federaciji BiH i najradije bi, bi bili u mogućnosti, da formiraju svoju teritorijalnu političku cjelinu, Srbi ne vidimo budućnost u BiH. Tu samo postoji arogancija međunarodnog faktora, jednog političkog krila i ideologije, poznatog kao neoliberalizam, koji pokušava da nas ovdje utrpa u neku smješu koja ne može da funkcioniše i da izrodi bilo šta dobro – ustvrdio je Dodik.   

Kao lider SNSD- a je rekao da je ta stranka, kao odgovorna partija, žrtvujući unutarstranačke interese pozvala na srpsko jedinstvo i široko okupljanje na nivou BiH.

Zbog toga je, kaže, važno da se srpski predstavnici  okupe i definišu svoje jasne ciljeve oko RS, koju je stvorila volja naroda i koja će opstati.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao „da je neupitna RS, a o BiH će se tek razgovarati u budućnosti“.

Čitaj još:   NEMANJA EMIR KUSTURICA OTKRIO KARTE: Kako će savjetovati Dodika, koje će mu domaće zadatke postaviti u SARAJEVU...

http://ibalkan.net

UDARIO MILE Dodik na sav glas: Džo Bajden je srbomrzac… (foto)

Milorad Dodik ponovio je danas da na izborima za predsjednika Read more

PREDSJEDNIŠTVO BiH U IZOLACIJI: MILE Dodik zuji kao muha!!! (foto)

Džaferović se testirao nakon što je potvrđeno da je ministar Read more

MILE Dodik mogao bi se brzo naći i na “crnoj listi” EU… ! (foto)

Iz diplomatskih izvora mediji doznaju da je većina ambasada EU Read more

Komentariši