IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠAMAR SRBIJI IZ UN-a Rasprava o Kosovu 7. februara

Još je neizvesno da li će Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija 7. februara raspravljati o Kosovu, jer su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska bile žestoko protiv toga da se redovni tromjesečni izvještaj generalnog sekretara UN o Kosovu i Metohiji nađe na dnevnom redu sednice, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da prvi put u Savetu bezbjednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog mjeseca predlaže predsjedavajući, što je, ocjenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

On je objasnio da je sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o redovnom izvještaju o KiM zakazana za 7. februar, ali da nije izvesno da li će na njoj biti riječi o Kosovu, jer će se vjerovatno tek tog dana usvajati dnevni red.

Čitaj još:   SARAJEVO- PUCAO IZ AUTOMATSKE PUŠKE: Policija oduzela oružje i drogu, NAKON PRETRESA STANA UHAPŠEN... (foto)

– Teško da možemo da skupimo devet glasova da to bude na dnevnom redu, jer tu nema veta. Ali ne mogu ni oni da skupe devet glasova da ne bude –  rekao je Dačić.

izvor: agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši