IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE CRNOGORAC KOJI SA KOLUMBIJSKIM KARTELOM: Švercovao 7 TONA KOKAINA u Evropu (FOTO)

Crnogorski državljanin Tomislav Pavlović (40) uhapšen je u velikoj akciji kojom je razbijena kriminalna grupa koja se sumnjiči da je sarađivala sa kolumbijskim kartelom u cilju šverca kokaina…

PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06.02. 2019…07: 58… OVO JE CRNOGORAC KOJI SA KOLUMBIJSKIM KARTELOM: Švercovao 7 TONA KOKAINA u Evropu (FOTO)

Prema navodima italijanskih medija, oni su ugovorili krijumčarenje čak sedam tona kokaina, koje je trebalo prevoziti privatnim avionima u Italiju, piše crnogorski Dan.

Navodno, jedan avion trebalo je da preveze tonu kokaina. OVO JE Istraga švajcarskih, italijanskih i američkih nadležnih organa pokazala je da je droga iz Južne Amerike preko Brazila i Švajcarske trebalo da isporučena u Rim i Napulj.

Unos droge koji je planiran da se obavi, prema riječima brojnih italijanskih zvaničnika, odgovarao je godišnjim “potrebama” za rimsko, ali i za one šire nelegalno tržište za prodaju narkotika.

Portal Romatudej preneo je da su, osim Pavlovića, u ovoj akciji na spisku osumnjičenih i Salvatore Kazamonika, koji je u pritvoru, Silvano Mandolesi (52), kojem je prethodno izrečena mijera kućnog pritvora, Dorian Petoku (31), državljanin Albanije, i Marćelo Šiafini (52). Njih petorica moraće da odgovaraju za međunarodni šverc kokaina.

Čitaj još:   PAŽNJA I VELIKA OPREZ ZA SVE: Nevrijeme pomelo Sloveniju, kreće se prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori... (foto, video)

Šverc pošiljke kokaina osujećen je policijskom akcijom u kojoj je uhapšen Salvatore.

Akciju su prekinuli tajni agenti jer je Salvatore, koji je okarakterisan kao glavni finansijer, spriječen u svom naumu. Ipak, prikupljeno je dovoljno dokaza na osnovu kojih je usledilo hapšenje i ostalih saradnika…

Istraga u ovoj akciji trajala je duže od godinu. Sumnjalo se da se radi o “sitnijim dilerima”, odnosno grupama koje se bave švercom manjih količina kokaina. Praćenjem ovih grupa ubrzo je otkriveno da je plan mnogo veći, odnosno da se radi o nameri šverca sedam tona čistog kokaina.

Za proizvodnju droge uložena su četiri i po miliona evra. Ipak, sumnja se da je saradnja sa kolumbijskim narko-kartelom bila dogovorena na deset miliona. Italijanski tužilac koji je uključen u ovu istragu naglasio je da postoji sumnja da je, iako droga nije isporučena, deo novca za njen šverc već isplaćen.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši