IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Serijski ubica, bio opremljen velikom količinom municije, pucao iz šmajsera i pištolja…

Policijski službenici i tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića, bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13.02. 2019…08: 58…  Serijski ubica, bio opremljen velikom količinom municije, pucao iz šmajsera i pištolja…

Mještanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za sigurnost svoje djece…

“Policajci i tužioci radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, terena koji je bio nepristupačan i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 min od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar do same putne komunikacije”, kazala je za medije glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako mediji saznaju iz pouzdanih izvora, ubica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom.

Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Čitaj još:   SANDŽAK: MERSADA ŠKRIJELJA UBIO ROĐENI BRAT ! Sestra moli sud da im poštedi preostalog brata

Količina municije i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Tokom dana bit će izdata naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih povreda je preminuo, a kako bi i sami slučaj bio zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

TREBA DA Podsjetimo, višestrukog ubicu Edina Gačića likvidarali su jučer poslije 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše povrede…

izvor agencije

PODGORICA: Završen sastanak Krivokapića, Đukanovića i DRITANA

Završen je sastanak premijer Zdravka Krivokapića sa predsjednikom Crne Gore Read more

DUKSEVI I MAJICE Sa natpisom “Nož, žica” legalno se prodaju u SRBIJI… (foto)

Jedan od popularnijih web shopova je beogradski “011shop“, na kojem bez Read more

Komentariši