IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Muftija Halitović danas predvodi Džumu namaz u Hadži Šefkovoj džamiji…

Muftija Sandzački mr. Senad ef. Halitović odžaće  Hutbu predvoditi Džumu   u Hadži Šefkovoj džamiji u Novom Pazaru…

NOVI PAZAR: Sandžak, vijesti 15.02. 2019…08: 58…  Novi Pazar: Muftija Halitović danas predvodi Džumu namaz u Hadži Šefkovoj džamiji…

Džumu iz Hadži Šefkove džamije, radio-televizija Novi Pazar prenosiće uživo, na svim svojim video platformama, tv kanalu i satelitskom programu. 

Kur’an kaže:,,O vjernici , kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i pođite da molitvu obavite; to vam je bolje, neka znate!

A kad molitvu obavite, onda se po zemlji raziđite i Allahovu blagodat tražite i Allaha mnogo spominjite, da biste postigli što želite!”

Buharija u svom Sahihu bilježi hadis koji prenosi Selman u kome se kaže da je Allahov Poslank,  s.a.v.s., rekao: ”Nema tog čovjeka koji se u petak okupa, dobro očisti i namiriše uljanim ili kakvim drugim mirisom koji se zatekne u kući, te tako, ne razdvajajući bilo koga, ode u džamiju, klanja ono što mu je propisano i pažljivo sasluša ono što imam kaže, a da mu Allah neće oprostiti ono što je počinio između te i prošle džume.”

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Nakon akcije protiv prosjačenja PETORO U ZATVORU

izvor agencije

TALAČKA KRIZA U NOVOM PAZARU I DALJE U TOKU! Otac koji je upucao sina odbija da izađe, čeka se Žandarmerija, DOŠLO DO TUČE… (foto, video)

U pucnjavi koja se danas dogodila u porodičnoj kući u Read more

Čitaj još:   "VATRENI BIČ": Snimak udara groma u zgradu, mnogi pitaju, je li ovo neko SVEMIRSKO ORUŽJE? (foto i video)

Komentariši