IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMCI “NASMIJANOG UBICE” IZ SRBIJE: Ušao u kafić i HLADNOKRVNO UBIO Hrvata (VIDEO)

Čabu Dera (39), osumnjičenog za ubistvo Nebojše Markovića 5. januara u naselju Banovo brdo, traži i holandska policija koja ga tereti da je prošlog jula u centru Amsterdama ubio Ivana Serdarušića (62).

Serdarušić, Hrvat koji je imao holandsko državljanstvo i dovodio se u vezu sa sumnjivim poslovima, 30. jula 2018. godine sjeo je u italijanski restoran, za sto na terasi. Ubica, visine oko 160 centimetara, tamnoput, mišićav, obrijane glave, prišao mu je i pucao mu u glavu iz pištolja sa prigušivačem, i to naočigled brojnih gostiju, među kojima je bila i grupa žena s malom bebom. Čim je ispalio metak Serdarušiću u glavu, pobjegao je. Ubica je imao kapu bež boje, crnu torbu za laptop, rukavice i bijelo-plavu košulju, odbacio je oružje u blizini, a policija je otkrila da je odsjeo u hotelu u blizini Damraka i glavne željezničke stanice, te da je u Holandiju stigao 8. jula, tri nedelje prije zločina. Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina nađen je i njegov DNK.

Čitaj još:   CETINJE: Blokiran kružni tok, probijene blokade policije... (foto i video)

Holandski mediji ubijenog Serdarušića povezali su sa lokalnim kriminalnim grupama, uz napomenu da nije bio visoko rangiran u amsterdamskom podzemlju, ali se vjerovalo da je njegova likvidacija povezana sa sumnjivim poslovima.


Za Derom je osim srpske i holandske, poternicu raspisala i mađarska policija koja ga sumnjiči za likvidaciju biznismena Lasva V. 20. septembra prošle godine u Budimpešti, nepuna dva mjeseca posle zločina u Amsterdamu. Der je biznismena ubio na parkingu u Budimpešti tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Der je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića i identifikovan je na osnovu snimka kamera.

Komentariši