ŠEŠELJ BRUTALNO IZVRIJEĐAO MRTVOG ŠABANA: “On je bio vašarski zabavljač, samo budale…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lider radikala je nastupio jako oštro i razbjesnio sve pevačeve poštovaoce koji smatraju da pjevač zaslužuje makar ulicu u svom rodnom gradu.

Šabac, rodno mjesto “kralja narodne muzike” Šabana Šaulića  je juče sahranjen, mogao bi da dobije spomenik, ulicu, čak i most posvećen njemu.

Šaulić je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije nekoliko dana u Njemačkoj, a njegov kolega i rođak Hasan Dudić podnijeće inicijativu lokalnim vlastima da bude podignut spomenik “kralju folka”.

U Šapcu se, inače, potpisuje peticija da dosadašnja Ulica Avde Karabegovića, glavna u šabačkoj Mahali, odakle potiče pjevač, ponese njegovo ime. Priča se i da bi novi most preko Save takođe mogao da bude nazvan po njemu.

Čitaj još:   Mohammed Salah i PEHAR STIGLI KUĆI: Spektakularni doček za osvajače Lige prvaka... /foto i video/

Poslije inicijative građana Šapca, oglasio se i lider srpskih radikala Vojislav Šešelj.

On je na Twitteru napisao da je Šaulić bio veliki estradni umjetnik, te da zaslužuje da u većim gradovima neka ulice ponese njegovo ime, ali da ga je vijest o promjeni naziva ulice Avda Karabegovića “užasnula”.

“Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda”, napisao je juče lider radikala, koji je jutros zauzeo još oštriji stav:

Politika jutros izveštava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao “glas slavuja”? – napisao je Šešelj na Tviteru.

Čitaj još:   Na mobilne telefone građana , stigao SMS sa ALARMANTNIM PODATKOM ... (foto)

izvor: slobodnabosna

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *