HARADINAJ SOLI VUČIĆEVU RANU: „Vučić pozvao Srbe da se ne odazivaju a 40 SRBA se prijavilo u VOJSKU KOSOVA“!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kosovski premijer Ramush Haradinaj tvrdi da „prijava oko 40 Srba da postanu kosovski vojnici svjedoči o tome da ucjeni i instrumentalizaciji kosovskih Srba od strane Beograda dolazi kraj“, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Haradinaj rekao da je to „jasan znak integracije i povjerenja u Kosovske sigurnosne snage (KBS), kao i da postoji volja srpske zajednice da se integrišu u kosovske strukture“.

„Činjenica da je oko 200 pripadnika nealbanskih zajednica, od koji je oko 40 Srba, podnijelo zahtjev za prijem u KBS, jasan znak integracije i povjerenja u Kosovske sigurnosne snage. Volja sugrađana Srba da se integrišu u sve kosovske strukture dokazuje da ucjenjivanju i instrumentalizaciji Beograda dolazi kraj“, napisao je Haradinaj na Facebooku.

Čitaj još:   BEOGRAD Vučić: Radetin tvit neljudski i necivilizovan...

Zamjenik kosovskog ministra odbrane Agim Ceku izjavio je povodom zatvaranja konkursa ministarstva za prijem 650 vojnika, na kojem je, prema tvrdnji kosovskih vlasti, konkuriralo više od 5.000 osoba, da su konkurirali zainteresovani iz svih zajednica na Kosovu, i da među njima ima i Srba.

„Da, konkurisali su iz svih zajednica. Naravno, podrazumijeva se, ima i Srba”, rekao je Ceku.

Navodi se da je prošle godine od 137 Srba koji postali pripadnici Kosovskih sigurnosnih snaga, oko 50 njih potom zatražilo da se udalje iz vojne službe u tim snagama, nakon, kako se tvrdi, „pritiska iz Beograda“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak u Raškoj, nakon razgovora s predstavnicima Srba sa Kosova, da Albanci žele da uključe što veći broj Srba iz Kosovskog Pomoravlja u kosovsku vojsku i pozvao ih da se ne odazivaju. 

Čitaj još:   MILJANA VAN SEBE: Progovorio mali Željko, ovo su njegove prve riječi...

(SB / Agencije)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *