IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO ČUVA DODIKA U SARAJEVU: Dodik se PLAŠI

Postoji dogovor sa Direkcijom; jedno njihovo vozilo se uključuje sa njihovom pratnjom u obezbjeđenje predsjedavajućeg Dodika, a to tako sada funkcioniše i nema nikakvih problema – naveo je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Komentarišući spekulacije oko obezbjeđenja srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da postoji dogovor sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i da za sada to sasvim dobro funkcioniše.

On je podsjetio, da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da “jedino vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i da ne želi da ga obezbjeđuju ljudi koje nikada u životu nije vidio”. Lukač je naglasio da je za bezbjednost Milorada Dodika i dalje odgovorno obezbjeđenje, koje je taj zadatak imalo i dok je on bio predsjednik Republike Srpske.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: JAKOVE Milatoviću- imaš li mišljenje povodom Dodikovih ideja o ujedinjenju “srpskih” zemalja? (foto)

– Oni su svaki dan s njim i ulaze normalno i u Predsjedništvo, imaju pravo na oružje i ovlaštenja koja im niko ne može da oduzme, jer zakonom je to dozvoljeno. Postoji dogovor sa Direkcijom; jedno njihovo vozilo se uključuje sa njihovom pratnjom u obezbjeđenje predsjedavajućeg Dodika, a to tako sada funkcioniše i nema nikakvih problema – naveo je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač je napomenuo, da nemaju argumenata oni koji od toga hoće da naprave neki novi problem, jer sve ovo sasvim dobro funkcioniše i za sada svi vrše svoje zakonske funkcije i obaveze.

izvor: slobodnabosna

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more

Komentariši