NOVI PAZAR: Ugljanin, najavio proteste…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

UGLJANIN je na konferenciji za novinare rekao da će na taj način iznijeti zahtjev za rješavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti,Vijesti, 28.02. 2019… 07: 28…  NOVI PAZAR: Ugljanin, najavio proteste…

.“Nemamo više interes da stvaramo krivu i prividnu sliku o postajanju neke demokratske institucije Skupštine Srbije.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao da narednih dana pozvati građane zajedno sa narodnim poslanicima ove partije izađu na ulicu i izraze nezadovoljstvo stanjem u zemlji.

UGLJANIN je na konferenciji za novinare rekao da će na taj način iznijeti zahtjev za rješavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka.“Nemamo više interes da stvaramo krivu i prividnu sliku o postajanju neke demokratske institucije Skupštine Srbije.

Čitaj još:   Izdahnuo je i nemaga više među živima, bio je najniži čovjek na svijetu: "Nije smatrao sebe malim" (foto)

Dakle, pozvaćemo građane da izraze svoje nezadovoljstvo i naše poslanike da se ne ponižavaju više u Skupštini Srbije, već da na trgu u Novom Pazaru kažu građanima Sandžaka šta oni rade i žele“, rekao je Ugljanin.

Pojasnio je da cilj skupa biti da građani iskažu želju za stvaranjem stabilnih mehanizama, koristeći podršku Evropske unije, međunarodne zajednice i demokratskih snaga Srbije, koji će garantovati budućim generacijama da više nikada neće doživeti ono što su doživeli njihovi preci u Sandžaku i Bosni…

http://IBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *