VIŠE OD 50 IZVOĐAČA SEVDAHA: Najbolji pjevači sevdalinki pred publikom u Beogradu…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

BROJNI izvođača sevdalinki 3. aprila u Sava Centru održati jedinstveni koncert „Sevdah u Beogradu“…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja, 03.03. 2019… 22: 22… VIŠE OD 50 IZVOĐAČA SEVDAHA: Najbolji pjevači sevdalinki pred publikom u Beogradu…

Na sceni će se naći više od 50 izvođača, koji su poznati izvođenju sevdalinki, ljubavnih pjesama koje očaravaju svojom ljepotom, otmjenošću i snažnim emocijama.

Sevdalinke za svakog pjevača predstavljaju veliki izazov, tako da ih mogu izvoditi samo najbolji, a publiku će u sevdah pijesmom odvesti: Halid Muslimović, Vesna Zmijanac, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Azra Husarkić, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić, Hamza Šantić i mnogi drugi.

Čitaj još:   STIGLA KAZNA VRANJEŠA, ZBOG VOJVODE: Kolika je cifra u pitanju, znate li...

Sve izvođače će pratiti orkestar pod rukovodstvom prof Dejana Milkunića, a pjevačima će se u pojedinim pjesmama priključiti i hor Iskre, kao i članovi KUD- ova „Stevan Štrbac“ i „Gdofa“ iz Tuzle. Program će voditi naša poznata voditeljka Dragana Katić.

Publika će uživati u više od dva sata programa, a pažljivo odabrane zaista najlepše sevdalinke koje se već decenijama pjevaju i osvajaju publiku svih generacija, kao što su: „Čudna jada od Mostara grada“, „Srdo moja“, „Moj dilbere“, „Višegrade grade“, „Kraj tanana šadrvana“ „Mene majka jednu ima“ i mnoge druge.

Karte za veče najlepših sevdalinki su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mjestima Ticketsa. Zavisno od mjesta sjedenja cijena karte je od 1.200 do 2.800 dinara…

Čitaj još:   NEGIRAO ZLOČINE: LIPSO, general, najbliži saradnika zločinca Mladića...

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *