STRAVA Policija na Dunavu otkrila 30 vezanih pitbulova i staforda i KAVEZ ZA BORBE

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ekipa jedne TV ekipa imala je priliku da snimi situaciju na samom rečnom otoku, tokom akcije Rečne policije. Ono što su zabilježili je krajnje jezivo..

BEOGRAD: Srbija,Crna Hronika, Vijesti, petak, 08.03. 2019… 10: 18… STRAVA Policija na Dunavu otkrila 30 vezanih pitbulova i staforda i KAVEZ ZA BORBE..

Na jednom malom otoku na Dunavu više od 30 pitbul terijera, staforda, ali i pasa drugih opasnih rasa, obučavaju se za međusobne borbe, a o svemu to najbolje svijedoči ring koji je smješten u središnjem centru otoka…

Više od 30 pasa je praktično zarobljeno, a kretanje im je ograničeno na svega 10 metara, koliko im dozvoljava lanac oko vrata. Njihov opstanak određen je borbom u ringu…

Doktor veterinarske medicine Vladimir Terzin objasnio je na koji način se stvara ubilački nagon kod pasa…

– Oni se prvo izgladne, a onda se dovode neki slabiji psi koje oni napadaju, jednostavno da bi na taj način osjetili agresiju- priča Terzin.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. februar 2020. godine

Jedna borba može donijeti vlasnicima i nekoliko desetina hiljada eura, a lokacije su najčešće na periferiji grada. Nesrećni psi u više od 80 osto slučajeva od zadobijenih povreda, uginu.

To su povrede abdomena prije svega, unutrašnjih organa, prelomi ekstremiteta i tu je oporavak vrlo težak i veoma spor. Sa druge strane, imamo informaciju da se ti psi, teško povređeni, jednostavno ni ne liječe, nego se odmah eutanaziraju – priča Terzin.

Bilo koji vid straha od organizovanja ilegalnih borbi pasa očigledno više ne postoji, o čemu svijedoči oglas na internetu “prodaje se pitbul, mužjak, crne boje, u punoj snazi i idealan za borbu, cijena je 60 eura”.

Prema zakonu, zlostavljanje životinja kažnjivo je do tri godine zatvora ili novčanom kaznom. Ipak, podaci iz 2016. godine pokazuju da je drugačije u praksi. Naime, od 423 prijavljena slučaja, svega dva su dobila epilog.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Turska otvara Prvi Generalni Konzulat u crnogotskom dijelu Sandžaka...

Elvir Burazerović iz udruženja “Orka” problem vidi isključivo u zakonu…

– Da bi prijava uopšte dospjela na sud, vi morate da imate fizički dokaz da se borbe odvijaju, a onda morate da dokažete i element koristoljublja. Naš zakon je takav da ukoliko ne možete da dokažete element koristoljublja, borbe automatski postaju vid zabave i ne predstavljaju krivično dijelo. Iz tog razloga, mi aktivno radimo na njegovoj izmjeni – ističe Burazerović.

Sa njim se slažu i iz Udruženja za zaštitu pasa i razvoj građanske svijesti “Feniks”…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši