Kako je MOGUĆE I ŠTA RADE ČETNICI u Bosni i Hercegovini

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ravnogorsko-četnički pokret kao organizacija djeluje na teritoriji Srbije, BiH i Crne Gore, u BIH ima osam okruga. Barem zvanično ne postoji informacija o tačnom broju pripadnika četničkog pokreta.

Predsjednica Udruženja “Žena žrtva rata” Bakira Hasečić optužila je državnog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića “jer nije reagirao na današnje okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu.”

“Znači li to da Mektić podržava okupljanje onih koji su činili zločine, među njima i zločine u Višegradu gdje se četnici danas okuplja nesmetano”, izjavila je Hasečić za Patriju, istovremeno upozoravajući na propuste i direktora Granične policije BiH Zorana Galića “jer nije spriječio ulazak četnika u BiH.

“Kako je uopće moguće da četnici, u četničkim uniforma, pređu državnu granicu Bosne i Hercegovine”, rekla je Hasečić.

Čitaj još:   ISTE SLIKE U BOSNI: ''ČETNICI GDJE STE DANAS SLAVILI TU STE JUČER KLALI"!

Predsjednik Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Dušan Sladojević istakao je danas da je “Čiča Draža život posvetio razvoju demokratije, odbrani otadžbine od fašističkih agresora i strašnih ustaških pokolja u dijelu Podrinja, Birča i u zapadnim krajevima BiH, odnosno Republike Srpske”. Sladojević je naveo da je “Čiča svojim životom dokazao da je iskreni rodoljub svog naroda i otadžbine i da je za Ravnogorski pokret izuzetno značajno obilježavanje ove godišnjice”.

“Odlučili smo da obnovimo sva sjećanja i sva stratišta jugoslovenske vojske u otadžbini gdje je bilo moguće i gdje je bilo podataka o stradanjima i istorijskim događajima”, rekao je predsjednik Ravnogorskog pokreta Višegrad Miro Jeremić.

izvor.SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši