Tokom protesta protiv vlasti blokiran ulaz u RTS…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prije jednočasovne blokade RTS- a, okupljenima se obratio glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić s Terazijske česme, gde je govorio i tokom devetomartovskih demonstracija 1991. godine

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Vijesti, nedelja, 10.03. 2019… 05: 48…  Tokom protesta protiv vlasti blokiran ulaz u RTS…

Nekoliko hiljada građana protesta protiv vlasti “Jedan od pet miliona”, koji je održan 14. subotu zaredom u Beogradu, blokiralo je na oko sat vremena oba ulaza Radio-televizije Srbije (RTS), a nakon blokade protest je i završen.

Kako su naveli organizatori, to je blokada upozorenja koja je održana pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”…

Građani su bili okupljeni oko oba ulaza zgrade RTS-a i lepili su nalepnice na vrata “Lažov”, “Počelo je”, a s razglasa je emitovan “Dnevnik slobodne Srbije“, s vestima koje RTS nije objavila.

Pre početka šetnje, građanima se obratio publicista Vladimir Dimitrijević, koji je ocenio da “živimo u Vučićevoj džungli s klovnom bez smisla za humor”.

Kako je naveo, on je od 9. marta nadalje učestvovao na svim protestima te da više niko nema pravo na greške.

“Tražimo ozbiljnost i odgovornost od onih koji su ponudili ‘Sporazum s narodom'”, rekao je Dimitrijević. 

On je povodom godišnjice demonstracija održanih 9. marta 1991. godine rekao da se i tada kao i danas tražila sloboda medija.

Čitaj još:   STISNI PA NE DOĐI: Vučić se obraća javnosti tačno u...

Član Demokratske stranke (DS) i glumac Branislav Lečić kazao je večeras na Terazijskoj česmi u Beogradu, gdje je govorio i tokom devetomartovskih demonstracija 1991. god, da se Srbija i danas bori za slobodu koje nema bez probuđene građanske svesti.

On je kazao da građani koji šetaju ne plaše predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i poručio mu da se skloni s istorijske scene.

“Vučiću, sklanjaj se s istorijske scene, jer si ti bauk, jer si ti demon prošlosti, ti si taj vuk koji je obukao demokratsku jagnjeću kožu. Znamo šta si radio, kako si govorio, ponašao se. Sada si uzeo demokratsko odelo, ma nemoj, naivni smo i glupi smo, po delima se sude ljudi, a vidimo tvoja dela”, rekao je.

Lečić osvrnuo na dijelo Dušana Kovačevića”Generalna proba samoubistva” i naveo da vuk ne pase travu zato što ima ovce koje to čine za njega.

“E, pa mi smo te ovce koje su celog života pasle travu za vukove, krvoločne zveri koje su nam popile dušu i mozak, kosti, krv, ceo život. Ej, pa to je 28 godina”, dodao je.

Čitaj još:   Erdogan, otvorio novu metro liniju, sutra će govoriti o ubistvu Khashoggija...

Okupljeni su potom preko Terazija prošetali do RTS gdje je počela blokada, a tokom “Dnevnika slobodne Srbije” ispred zgrade RTS-a okupljenima se obratila Vesna Lakćević, zaposlena u Kolubari, koja je zbog organizacije protesta u Lazarevcu premeštena na manje plaćeno radno mesto.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da je taj sindikat zabranio ministar Nebojša Stefanović, protivzakonito mu oduzevši reprezentativnost.

Mijailović je kazao da policajci mogli da podnesu desetine krivičnih prijava, ali “nemaju kome, jer institucije više ne postoje”…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši