IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MONSTRUOZAN ČIN : Učenicu s Kosova prvo silovao nastavnik, a onda ju silovao policajac i …

Prije dvije godine tinejdžericu je silovao nastavnik u školi koju je pohađala u gradu Drenasu, koji se nalazi 30 kilometara zapadno od Prištine

Građani Kosova prošlog su petka prosvjedovali zahtijevajući pravdu u šokantnom slučaju djevojčice koju je prvo silovao nastavnik, a potom nakon dvije godine kad je išla prijaviti slučaj i policajac, piše The Guardian.

Silovana učenica napadnuta ponovo kad je došla prijaviti zločin

Prije dvije godine tinejdžericu je silovao nastavnik u školi koju je pohađala u gradu Drenasu, koji se nalazi 30 kilometara zapadno od Prištine. Prema pisanju portala Insajderi, djevojka je otišla prijaviti napad u policiju, no uslijedilo je seksualno zlostavljanje u trajanju od godine dana od strane policajca koji ju je trebao zaštititi. Tih godinu dana policajac je djevojku silovao, ucjenjivao i prijetio joj.

Djevojka je ostala trudna, a policajac ju je prisilio na pobačaj.

Iz policije su u četvrtak izjavili kako su nastavnik, policajac i ginekolog, optužen da je napravio ilegalan abortus djevojci, uhićeni. 

Čitaj još:   KASNO MILE O KOSOVU PITA:„Može li Srbija da podnese da joj se vrati Kosovo“!?

Predsjednik Kosova slučaj nazvao “monstruoznim” činom

Zbog ovog slučaja kosovski premijer Ramush Haradinaj sazvao je najviše dužnosnike policije i vrh te je zatražio da se poduzmu mjere kako se ovako nešto više ne bi ponovilo.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi nazvao je ovaj slučaj “tragičnim i monstruoznim“ činom.  

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u petak u glavnom gradu Prištini te ispred policijske postaje u Drenasu kako bi izrazili svoj bijes te zatražili pravdu i ostavke.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo “Opasnost, pedofilska zona“ i vikali su „Sramota“, “Silovatelje u zatvor” i sl.

Osim prosvjeda u petak je sazvana i izvanredna sjednica parlamenta na kojoj je jedan od zastupnika Fatmir Kollcaku izjavio kako je djevojka bila “žrtva onih kojima je trebala moći najviše vjerovati“.

Slučaj je osudila i kosovska misija OESS-a koja je slučaj nazvala “neprihvatljivim na svim razinama ljudskosti i profesionalizma.

izvor: agencije

Čitaj još:   KOSOVO: PANIKA ZBOG NESTAŠICE, Mlijeko 3,20 eura, prašak 20 eura, Albanci u strahu od gladi...
PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

KOSOVO: Kolone vojnih vozila Kfora na sjeveru…

Kako javljaju mediji sa sjevera Kosova, u koloni je bilo Read more

KOSOVO Pripadnici KFOR na brani Gazivode…

Na prilazima Gazivodama nalazi se vise dzipova sa pripadnicima američke Read more

Komentariši