Prijetnje smrću Nikoli Koji, tužilaštvo ne reaguje…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Advokatica glumca Nikole Koja ističe da su prijetnje njenom štićeniku prijavili Tužilaštvu, je reklo nije nadležno za ugrožavanje bezbjednosti…

BEOGRAD:Regija, Zanimljivost, Vijesti, petak, 15.03. 2019… 12:09… Prijetnje smrću Nikoli Koji, tužilaštvo ne reaguje…

Povodom izjave poslanika SNS-a Marijana Rističevića, Nikola Kojo je rekao da ne želi da to komentariše izjave i uputio zainteresovane medije na svoju advokaticu Sarah El Sarag.

Ona je izjavila za Danas da je Nikola prije ovog Rističevićevog izlaganja dobio putem društvenih mreža prijetnje da mu treba rascopati lobanju i da ga treba objesiti na Terazijama.

„Početkom februara mi smo prijavu podneli policiji, a osam dana kasnije se priča nadovezuje. Marijan Rističević počinje da proziva Nikolu Koju da on radi za albansku stranu, da je on izdajnik…

Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo.

Čitaj još:   NIKOLA KOJO: Zašto nam to radiš Аleksandre Vučiću?

Uz to, Rističević je tužen zbog materijalnih grešaka, neistina i scenarija koje su Nikolu Koju dovele u opasnost. To sve ide u kontinuitetu jedno za drugim“, ističe advokatica Sarah El Sarag.

Ona dodaje da je zatim i dnevnik Blic i to drugi put po redu neovlašteno snimio Nikolinu kuću.

„Šaljući poruku da je on zimi u Beogradu, a leti u svojoj porodičnoj kući, opisujući njegove navike, porodične prilike kao i raspored stvari na imanju.

Nakon toga i Dragan Šormaz, poslanik SNS-a, proziva Nikolu Koju i poručuje mu da nakon reči koje je Kojo izgovorio, posledica su život ili smrt“, skreće pažnju Sarah El Sarag.

Ona je rekla kako su prijetnje prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje sigurnosti.

„Tužilaštvo je za delo ugrožavanje bezbednosti iz člana 138 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakona kojim se stvara uznemirenost građana i te kako nadležno.

Čitaj još:   TRAGEDIJA U BEČU: Srbin PUCAO SEBI U GLAVU Pri pokušaju hapšenja...

Smatramo da je posledica ovakvog postupanja Nikolino angažovanje na narodnom protestu ‘Jedan od pet miliona’.

Tužilaštvo nas je uputilo da, ipak, podnesemo privatnu krivične tužbe, što smo i uradili“, kaže pravna zastupnica poznatog glumca…

(iBalkan.net/Buka) 

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši