OVO JE Sajed HEROJ KOJI JE TERORISTI OTEO ORUŽJE: Opisao je, šta se sve događalo tokom masakra u džamiji… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OVO JE Jedan od preživjelih masakra u džamiji Al Nur, Sajed Mazharudin, opisao je nevjerovatnu situaciju u kojoj je džematlija- vjernik pokušao da se obračuna sa MONSTRUMOM…

KRAJSTČER( Novi Zeland): Svijet, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 17.03. 2019 … 10: 59… OVO JE Sajed HEROJ KOJI JE TERORISTI OTEO ORUŽJE: Opisao je, šta se sve događalo tokom masakra u džamiji… (video)

“Monstrum je ušao sa dvije puške i počeo da puca po svima, i ženama kao i djeci. Jedan mladić, koji održava džamiju i pomaže imamima, iskoristio je priliku i skočio na napadača i uzeo mu pušku. Htio je da ga pojuri, ali nije znao kako se puca iz tog oružja, nije našao okidač. Terorista je pobjegao i sjeo u kola u kome su ga čekali ljudi”, rekao je Mazharudin.

Čitaj još:   SARAJEVO: Održan protest LGBTIQ zajednice, učesnici se razilaze sa Trga BiH... (foto)

Drugi preživeli Halid al Nobani kaže da je takođe vidio mladića koji je hteo da otme oružje napadaču, ali da je odmah likvidiran.

Mazharudin je vidio i kako terorista ubija oca troje djece pred njima.

“Ja sam pokupio djecu i pomogao mi je još jedan čovjek”, rekao je.

Mazharudin kaže da je vrlo nezadovoljan reakcijom Hitne pomoći.

“Trebalo im je 20 minuta da dođu, a mi smo u centru grada, nije bilo saobraćaja, treba vam 2 minuta da dođete”, rekao je i dodao da su mu dva prijatelja ubijena, a oko 10 ih je bilo u bolnici.

Jednog druga sam vidio, bio je pogođen u glavu, znao sam da je mrtav. Drugi je mnogo krvario, nisam mogao da ga spasim”, rekao je skroz vidno potreseni Mazharudin…

Čitaj još:   UŽAS: Ubio majku i onda ...

Kurir.rs/Nzherald.co.nz
Foto: Printscreen

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši