OVO JE Sajed HEROJ KOJI JE TERORISTI OTEO ORUŽJE: Opisao je, šta se sve događalo tokom masakra u džamiji… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OVO JE Jedan od preživjelih masakra u džamiji Al Nur, Sajed Mazharudin, opisao je nevjerovatnu situaciju u kojoj je džematlija- vjernik pokušao da se obračuna sa MONSTRUMOM…

KRAJSTČER( Novi Zeland): Svijet, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 17.03. 2019 … 10: 59… OVO JE Sajed HEROJ KOJI JE TERORISTI OTEO ORUŽJE: Opisao je, šta se sve događalo tokom masakra u džamiji… (video)

“Monstrum je ušao sa dvije puške i počeo da puca po svima, i ženama kao i djeci. Jedan mladić, koji održava džamiju i pomaže imamima, iskoristio je priliku i skočio na napadača i uzeo mu pušku. Htio je da ga pojuri, ali nije znao kako se puca iz tog oružja, nije našao okidač. Terorista je pobjegao i sjeo u kola u kome su ga čekali ljudi”, rekao je Mazharudin.

Čitaj još:   Praznično raspoloženje: Turisti, su više nego što se dalo vidjeti oduševljeni ambijentom u Sarajevu...

Drugi preživeli Halid al Nobani kaže da je takođe vidio mladića koji je hteo da otme oružje napadaču, ali da je odmah likvidiran.

Mazharudin je vidio i kako terorista ubija oca troje djece pred njima.

“Ja sam pokupio djecu i pomogao mi je još jedan čovjek”, rekao je.

Mazharudin kaže da je vrlo nezadovoljan reakcijom Hitne pomoći.

“Trebalo im je 20 minuta da dođu, a mi smo u centru grada, nije bilo saobraćaja, treba vam 2 minuta da dođete”, rekao je i dodao da su mu dva prijatelja ubijena, a oko 10 ih je bilo u bolnici.

Jednog druga sam vidio, bio je pogođen u glavu, znao sam da je mrtav. Drugi je mnogo krvario, nisam mogao da ga spasim”, rekao je skroz vidno potreseni Mazharudin…

Čitaj još:   OZBILJAN METEO ALARM: Sutra posebno kritičan dan...

Kurir.rs/Nzherald.co.nz
Foto: Printscreen

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši