Naser Orić i pored potjernice posjetio Srbiju a VUČIĆEV MINISTAR SE POSIPA PEPELOM: “Nije ušao u Srbiju, da jeste odmah bi ga uhapsili”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Naser Orić, bivši komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine na području Srebrenice, boravio je prošle sedmice u Srbiji, što je privuklo veliku pažnju tamošnjih medija.

Država Srbija protiv Orića ima još uvijek važeću potjernicu, a na osnovu koje je i priveden u Švicarskoj 2015. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bivši ratni komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije ušao u Srbiju, kao što je objavio na svom “Facebook” profilu.

“Naser Orić nije ušao u Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen. Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”, rekao je Stefanović.

Čitaj još:   NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Naida Čičak,aktivirala ručnu izvršila, samoubistvo u stanu

Povodom fotografija koje je Orić objavio navodno iz restorana u Užicu, Stefanović je rekao da je očigledno da se na fotografiji vidi tradicionalno istočnjačko posuđe, čija je upotreba uobičajena u Sarajevu, ali ne i u Užicu.

On je naveo da bi posebno čudno bilo da restorani u Užicu služe vodu “Olimpija” koja se jasno može vidjeti na Orićevoj fotografiji, a takvu vodu služe u sarajevskim restoranima i nema je na tržištu Srbije.

“Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu”, rekao je Stefanović za “Kurir”.

Orić je i ranije tvrdio kako nerijetko odlazi u istočno susjedstvo kako bi s prijateljima lovio divljač. Kako je objavljeno na Orićevoj Facebook stranici, bivši komandant Armije RBiH proveo je vrijeme na planinama iznad Valjeva, grada u istočnoj Srbiji.

Čitaj još:   SARAJEVO: Naser Orić, traži da mu se Vučić izvini...

Podsjećamo, Orić je u novembru 2018. godine pred Sudom BiH oslobođen po optužnici za ratne zločine i ubistva Milutina Miloševića i Mitra Savića u selima Lolići i Kunjerac.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *