IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Naser Orić i pored potjernice posjetio Srbiju a VUČIĆEV MINISTAR SE POSIPA PEPELOM: “Nije ušao u Srbiju, da jeste odmah bi ga uhapsili”

Naser Orić, bivši komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine na području Srebrenice, boravio je prošle sedmice u Srbiji, što je privuklo veliku pažnju tamošnjih medija.

Država Srbija protiv Orića ima još uvijek važeću potjernicu, a na osnovu koje je i priveden u Švicarskoj 2015. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bivši ratni komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije ušao u Srbiju, kao što je objavio na svom “Facebook” profilu.

“Naser Orić nije ušao u Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen. Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”, rekao je Stefanović.

Povodom fotografija koje je Orić objavio navodno iz restorana u Užicu, Stefanović je rekao da je očigledno da se na fotografiji vidi tradicionalno istočnjačko posuđe, čija je upotreba uobičajena u Sarajevu, ali ne i u Užicu.

Čitaj još:   Detalji velike potrage u HERCEGOVINI: "Sumnja se da se vozilo prevrnulo u rijeku Bregavu"- Oglasila se policija... (foto)

On je naveo da bi posebno čudno bilo da restorani u Užicu služe vodu “Olimpija” koja se jasno može vidjeti na Orićevoj fotografiji, a takvu vodu služe u sarajevskim restoranima i nema je na tržištu Srbije.

“Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu”, rekao je Stefanović za “Kurir”.

Orić je i ranije tvrdio kako nerijetko odlazi u istočno susjedstvo kako bi s prijateljima lovio divljač. Kako je objavljeno na Orićevoj Facebook stranici, bivši komandant Armije RBiH proveo je vrijeme na planinama iznad Valjeva, grada u istočnoj Srbiji.

Podsjećamo, Orić je u novembru 2018. godine pred Sudom BiH oslobođen po optužnici za ratne zločine i ubistva Milutina Miloševića i Mitra Savića u selima Lolići i Kunjerac.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Komentariši