IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO U PANICI: Ispunio sve zahtjeve demonstranata, pustio ih na slobodu…

Vučić zatražio od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsjedništva…

BEOGRAD: Srbija, Vijesti, ponedeljak, 18.03. 2019 … 19: 09…  VUČKO U PANICI: Ispunio sve zahtjeve demonstranata, pustio ih na slobodu…

Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da se usvoje žalbe svih uhapšenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS- a i tokom protesta ispred Predsjedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža kaznena djela.

Vučić je od nadležnih zatražio usvajanje žalbi za sve uhapšene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi kazneni postupak, javlja Informer.

Pomolovanje se odnosi na sve osim na osobe koja su u zgradu RTS unijela motornu testeru i prijetila novinarima. Pomilovana neće biti ni one osobe koje su tukle i nožem napale policajce na protestu ispred Predsjedništva Srbije.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su tri osobe zadržane zbog sumnje da nasilno ušle u RTS, prijetile motornom pilom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenicima javnog tv servisa i policajcima.

Čitaj još:   Vlada CRNE GORE kažnjava TUZI zbog sopstvene NESPOSOBNOSTI

MUP je saopštio da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest “Pravda za Pavla”.

Na protestu se okupilo stotinjak đaka, a oni su, sa pojedinim profesorima, krenuli oko 14:30 časova u protestnu šetnju do zgrade beogradske policije u Bulevaru despota Stefana. Odatle su poručili vlastima da imaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u protestu. Novi protest najavili su za dva dana.

Ispred stanice u “29. novembra” uzvikivali su “Pravda za Pavla”, “Oslobodite nam druga”…

Ubrzo nakon toga, stigla je vijest da je predsjednik Srbije zatražio od nadležnih da aboliraju sve učesnike protesta koji su prekršajno gonjeni.

Prekršajni sud je po hitnom postupku već procesuirao sedam osoba, šestero ih je osuđeno na 30 dana zatvora, jedna osoba na novčanu kaznu, a protiv dvije će se voditi prekršajni postupak u redovnoj proceduri…

Čitaj još:   POLICAJAC RANJEN U PUCNJAVI: Počinioci POBJEGLI s lica mjesta!

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši