Crna Gora

ZBOG TE:U Pljevaljima, umre više građana, nego nastrada u saobraćajnim nesrećama…

Zagađeni vazduh, koji je velikim dijelom posledica rada Termoelektrane Pljevlja, godišnje odnese više života od saobraćajnih nesreća, upozorava Institut za javno zdravlje…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Ekonomija, Vijesti, ponedeljak, 18.03. 2019 … 20: 19…  ZBOG TE:U Pljevaljima, umre više građana, nego nastrada u saobraćajnim nesrećama…

“Godišnja stopa prevremene smrtnosti koja je povezana sa izlaganjem zagađujućim česticama je 10-60 puta veća od smrtnosti usled saobraćajnih nezgoda ili 2-20 puta veća od smrtnosti usled bolesti digestivnog sistema u Crnoj Gori”, rekli su Vijestima iz Centra za zdravstvenu ekologiju Instituta.

Savez za životnu sredinu i zdravlje (HEAL) je prošlog meseca u svojoj analizi upozorio da je, na primjer, pljevaljska Termoelektrana svojim delovanjem 2016. godine izazvala 35 prevremenih smrtnih slučajeva u Crnoj Gori, a ukoliko se uzme njen uticaj i van granica onda je broj slučajeva 133.

Procena uticaja na zdravlje u Crnoj Gori u ovom izveštaju HEAL-a data je na osnovu podataka emisija iz Elektroprivrede Crne Gore za 2016. godinu.

Nadležnost Agencije je praćenje stanja kvaliteta vazduha i obavještavanje javnosti. Prisustvo faktora koji utiču na pogoršanje kvaliteta vazduha traje i do šest mjeseci u Pljevljima.

iBalkan.net/Vijesti.me

Foto: iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

BABA VIDOSAVA UBIJENA U JAVNOJ KUĆI: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, napala je PROSTITUTKA Silvija, poslije 12 godina izašla na slobodu… (foto, video)

UBISTVO U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU! Silvija usmrtila baba Vidosavu makroa, poslije 12 godina izašla…

3 minute ago

MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U srijedu. 1. maja, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini,…

26 minuta ago

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: U epicentru, izmjereno 4,3 po Rihteru- ‘Zatreslo namještaj, zidove, mislila sam da će me regal poklopiti‘… (foto)

Srbiju je jutros pogodio potres jačine 4,3 stepena po Richteru... BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti,…

55 minuta ago

ŠEKI Radončić: Oni su od danas naši krvnici… (foto)

Ostvarila se višegodišnja želja Aleksandra Velikog i Dritana Malog, BIA i GRU- a, Vanje i…

9 sati ago

Reisu- l- ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i vladika Grigorije smiruju tenzije: Mi smo sinovi zemlje Bosne… (foto)

Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima, da se pogledamo, da jedni drugima pomognemo da…

9 sati ago

DPS predao listu za lokalne izbore u Budvi… (foto)

Demokratska partija socijalista predala je listu `Budva može bolje!` Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste…

10 sati ago

This website uses cookies.