Grad Novi Pazar vlasnik parcele za izgradnju toplane na biomasu

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Novi Pazar: Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i poverenik u stečajnom postupku “TK Raška” Zoran Milosavljević potpisali su ugovor kojim Grad postaje vlasnik dela parcela nekadašnjeg giganta. “Grad je na drugoj licitacii, po ceni od 16 miliona dinara, uspeo da kupi parcelu od višestrukog značaja.

Odustali smo od kupovine u prvoj licitaciji jer je cena bila 84 miliona. Novac koji smo uštedeli u odnosu na prvobitnu procenu usmerićemo na obezbeđivanje parcele za izgradnju još jedne škole”, rekao je gradonačelnik Biševac.

On je podsetio da je kupovinom parcela TK “Raška” Novi Pazar ostao deo programa nemačkog KFW i Ministarstva energerike, za izgradnju toplane na biomasu. Vrednost projekta za koji je apliciralo 17 gradova i opština je 3,6 miliona.

Čitaj još:   VIŠE DETALJA O SILOVANJU U NOVOM PAZARU- UHAPŠEN PAZARAC DAMIR L.

Novi Pazar je kupovinom parcele ispunio osnovi uslov za realizaciju projekta a prema rečima gradonačelnika Biševca naredni korak je izrada studije izvodljivosti.

Na zaodovoljstvo građana Novog Pazara, izgradnjom toplane na biomasu grejanje će biti znatno jeftinije, stara toplana će biti izmeštena iz centra grada čime se ostvaruje značajan ekološki efekat.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši