Mi želimo da živimo sa vama a ne pored vas (foto galerija)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povodom 21. marta, Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom, gosti gradonačelnika Nihata Biševca bile su devojčice i dečaci, članovi Udruženja psihologa Novi Pazar koji su rođeni sa ovim oblikom horomozopatije.

Razgovori o planovima i aktivnostima u okviru Udruženja, ali i poneka priča o ličnim snovima i željama, kao i reči prijateljstva samo su deo višesatnog druženja mališana sa gradonačelnikom.

“Grad Novi Pazar kroz institucije pruža deci i odraslima sa Daunovim sindromom, kao i njihovim porodicama, punu podršku. Želimo da žive i osećaju se kao ravnopravni članovi zajednice, jer to i jesu. Oni su naši prijatelji, ljudi posebnih emocija i na nama je da im pruženu ljubav uzvratimo istom merom”, kazao je u obraćanju gradonačelnik Biševac, kome je Udruženje uručilo zahvalnicu, a mališani posebno osmišljena pisma prijateljstva.

Čitaj još:   DIRLJIVO: Zagrljaj bliznakinja u kovid bolnici u Pazaru... (foto)

U okviru Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom u pešačkoj zoni je organizovan poseban program i druženje mališana.

Važno je naglasiti da su organizatori današnje odlično organizovane manıfestacije ”Svi za sport – Sport za sve” , Karate klubom Feniks, Centrom za autizamn i razvojne smetnje CODE , Fitnes Akademijom Transformacije , Sportski Savez Novi Pazar i Savez za školski sport Novi Pazar, koja je na najlepši način ulepšala dan dece sa Daunovim sindromom i izmamila osmehe na njihovim licima.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *