Igor Vaclavić, “Igor Srbin” ili “Igor Rus”: OSUĐEN ZA DVA, priznao još tri ubistva…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Svejedno kojim od svojih lažnih imena se predstavljao ovaj državljanin Srbije, širom Evrope poznat po svojim monstruoznim zločinima, pravdajući svoje postupke rečenicama poput “Bog mi je naredio da ga ubijem”…

MADRID; Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26.03. 2019…07: 59… Igor Vaclavić, “Igor Srbin” ili “Igor Rus”: OSUĐEN ZA DVA, priznao još tri ubistva…

Ovaj svojevremeno najtraženiji Srbin živio je u Italiji od 2006, a te godine je uhapšen i osuđen na osam godina zatvora zbog pljački i silovanja, ali mu je kazna smanjenja za 21 mjesec zbog dobrog ponašanja.

Nakon puštanja iz zatvora, krenuo je sa novim, monstruoznijim zločinima. Prvo je učestvovao u pljački u kojoj je žrtvu i seksualno zlostavljao.

Italijanski novinari su svojevremeno tražili Igora i u Subotici, mislići da se tamo krije. Njegova sestra rekla je da ne zna ništa o novom identitetu svog brata, kao i da je za sve saznala preko Fejsbuka.

Mnogobrojna ubistva širom Evrope, pravljenje selfija nakon krvavih pirova, “proždiranje” religijskih knjiga i osamnaest lažnih identiteta, glavne su karakteristike djelovanja monstuoznog ubice, Srbina Norberta Fehera (38) koji je juče osuđen doživotnom kaznom jedno od svojih monstruoznih dela.

Čitaj još:   EMIN KALAČ: ADIS MURATOVIĆ ubica mog sina se slobodno kreće i uživa sa svojom djecom

Feher je tokom svog višegodišnjeg djelovanja na prostoru, prije svega, Italije i Španije oduzeo pet života.

Priznao je da je ubio dva policajca civilne garde, Viktora Kabajera i Viktora Romera, kao i farmera Hosea Luisa Iranze u Španiji, dok je u Italiji osuđen za ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija.

Javnost je ostala u čudu kada je ovaj ubica 30. januara sudijama u Bolonji putem video linka rekao kako je svoje poslednje žrtve ubio “jer su oni za njega bili policajci i morao je da ih ukloni”.

Španija mu došla glave…

Iako su ga mnogobrojne policijske patrole više puta zastavljale i legitimisale u Španiji i Italiji, Feher je uvijek koristio jedan od svojih lažnih identiteta i tako prolazio, no ipak, zločin koji je počinio 2017. godine učinio je da dolija.

Feher se trenutno nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji, gdje je optužen za još tri ubistva, koje je počinio prije nego što je uhapšen decembra 2017. godineR

Feher je u jednom od svojih saslušanja naveo kako se u Španiju vratio po Bibliju, te je morao da skloni sve koji su mu se tada našli na putu.

Čitaj još:   SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu... (foto)

Njegov boravak u pritvoru karakterisalo je besomučno čitanje religijskih knjiga i višesatne molitve. Kako su pisali italijanski mediji, Feher je često citirao pojedine dijelove Biblije i pokušavao sudiji da dokaže religioznost insistirajući kako se na njegovim selfijima uvijek vidi brojanica oko njegove ruke, te da i te kako poštuje vjeru.

Tokom svog višegodišnjeg bjekstva Feher je komunicirao samo sa sestrom i majkom i to bez riječi. Kako su mediji pisali, on bi zvao na telefon jednu od njih dvije, ćutao nekoliko sekundi i onda spustio slušalicu, što im je bio znak da se uloguju na Fejsbuk profill (lažan) i tako nastave komunikaciju…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši