Premijerka Novog Zelanda dobija priznanje – Ključ grada Novog Pazara

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern trebalo bi 20. aprila, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Novog Pazara, da dobije ključeve grada, saznaje Tanjug.

Kako je izjavio član gradskog veća Mirsad Jusufović, odbornički klub SDP u Skupštini grada predložio je da, zbog svega što je učinila nakon terorističkog napada na džamiju u Krajstčerču, na Novom Zelandu, premijerka Ardern dobije ključ grada.

“Novi Pazar je grad u kojem se susreću dve civilizacije, most koji spaja Istok i Zapad, islam i hrišćanstvo. Reakcija premijerke Ardern nakon brutalnog terorističkog napada je upravo ono što su i nas Novopazarce oduvek učili – da budemo solidarni i gradimo zajednicu koja se neće deliti po veri i naciji, zajednicu u kojoj su svi dobrodošli”, rekao je Jusufović.

Čitaj još:   UHAPŠEN NOVOPAZARAC I SPROVEDEN U KARANTIN...

On je dodao da su već kontaktirali ambasadu Novog Zelanda u Rimu, koja pokriva i teritoriju Srbije, kao i kabinet premijerke, i da čekaju odgovor.

Mirsad Jusufović

U pismu premijerki Novog Zelanda, u koje je Tanjug imao uvid, a koje je poslao gradonačelnik Nihat Biševac, ističe se da su građani Novog Pazara zadivljeni reakcijom Džasinde Ardern i reakcijom celokupne javnosti Novog Zelanda – kada su u tim teškim trenucima pokazali da su poštovanje različitosti i zajedništvo najveće tekovine moderne civilizacije.

“Vašim primerom inspirisali ste milione širom planete da budu bolji. Pokazali steda su ljubav i saosećajnost vrednosti za koje se treba boriti, da je snaga ljudske rase u poštovanju i ljubavi, a da je mržnja najveća slabost. Zbog svega toga, Skupština Grada Novog Pazara je odlučila da Vam na Dan grada, 20. aprila 2019. dodeli naše najveće priznanje – ”Ključ Grada Novog Pazara””, navodi se u pismu.

Čitaj još:   HAPŠENJE U NOVOM PAZARU: Pronađena droga, oružije...

“Ključ grada Novog Pazara” do sada su dobili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

foto: agencije i Senad Senko Župljanin

izvor: indeksoniıne

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši