IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET SRBIJA NA NOGAMA: Evo KO STOJI iza šverca TONE KOKAINA

U istrazi o švercu više od tone kokaina zaplijenjenog u Rumuniji kao naručioci pošiljke vrijedne 300 miliona eura pod lupom su Vranjanac Davor T. (31) i šef „škaljarskog klana“ Igor Dedović, saznaje “Blic”.

Prema nezvaničnim informacijama, vođa škaljarskog klana i Vranjanac ušli su u posao finansirajući tovar kokaina po pola. Tako su planirali i da dijele zaradu od ulične prodaje narkotika.

“Ispituju se operativna saznanja da su njih dvojica uložila novac u ovaj tovar koji je iz Južne Amerike morskim putem stigao do Rumunije i koji je odatle trebao da bude prošvercovan preko razgranate mreže saradanika kopnom ka zemljama Zapadne Evrope. “Posao“ im se izjalovio kada je prošle srijede u okrugu Tulča pronađen kilogram kokaina koji je ispao iz kombija bukureških tablica prilikom utovara. Dva dana kasnije na obali Crnog mora, nedaleko od mjesta Sveti Đorđe, pronađen je prevrnut brod, registrovan u Rumuniji, sa rekordnih 1.040 kilograma kokaina, čistoće oko 90 odsto – kaže izvor iz istrage. U Rumuniji su, kako je “Blic” pisao, potom uhapšeni Vranjanci Tode Krstić (50) i Nenad Cvetković (43), inače zaposleni kao vozači u transportnom preduzeću u vlasništvu Davorovog bliskog saradnika.

Čitaj još:   Uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i još desetak osoba... (foto)

Ime ovog Vranjanca do sada nije bilo poznato u javnosti. Davor T. ipak ni izbliza nije nepoznanica u balkanskim kriminalnim krugovima. Saznanja izvora sa kojima je “Blic” razgovarao to i potvrđuju.

Davor T. inače predvodi međunarodnu kriminalnu grupu se bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU, članovi imaju precizno podijeljene uloge i zadatke.

U Srbiji je više puta hapšen, ali su prijave mahom odbacivane.

Inače u inostranstvu posjeduje mnoštvo restorana, skupocjenih nekretnina i firmi, kaže sagovornik Blica,

Njegov partner u švercu daleko je poznatiji javnosti. Igor Dedović slovi za neprikosnovenog šefa kotorskog škaljarskog klana.

Za njim je crnogorska policija ove god raspisala potjernicu zbog pokušaja ubistva dvoje ljudi i on se od tada nalazi u bjekstvu.

Škaljarski klan, pokazuju operativni podaci, praktično “filijala” grupe Luke Bojovića u Crnoj Gori.

Povezanost Bojovića s Dedovićem i braćom Igorom i Jovanom Vukotićem, odavno je poznata. Vukotić je u Srbiji osuđen zbog lažnih dokumenata.

izvor: SB

Čitaj još:   PREPORUKA ZA ZAPOSLENJE u EPCG- Šovinistička poruka (Krvavac Ivan) MUSLIMANIMA “Do Stambola grada u jednom pravcu” (foto, video)
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši